Most szól:
Vezeti:

Kérdezz-felelek! – Ismerd meg Fábián Szabolcsot!

Hogy kit fog ő játszani? Dont, a nagyszájú rosszfiút, akivel biztos, hogy meggyűlik a csajok baja… Fábián Szabolcs egy remek színész, aki most a Holnap taliban kamatoztatja tehetségét!

Ki a kedvenc színészed/színésznőd?
Tilda Swinton, Vincent Cassel

Mivel töltöd a szabadidődet?
Ha marad időm szabadon, általában azt is aktívan töltöm. Nem szeretek, illetve nem is nagyon tudok sokáig egy helyben ülni. Imádok felfedezni új helyeket a városon belül, vagy utazni a városon kívül. Olvasni kell, klasszikus és kortárs szépirodalmat. Néha ráveszem magam, és írok is. A színház és a mozi alapvető részei a hétköznapjaimnak, az éneklés szintén, és a zene egyre fontosabb szerepet játszik az életemben. Új hobbim: a nyelvtanulás.

Mennyire hasonlítasz a Holnap taliban játszott karakteredre?
A vagányság, az arisztokratizmus és a hódítás hajszolása talán, ami egyezik Donnal, illetve a zeneszerete-tünk. Jómagam későn érő típus vagyok, és nem annyira egyértelmű, amennyire az általam játszott karakter. Persze van az embernek egy alapattitűdje és egy fiziognómiája, ami alapján felkérik egy szerepre… De ebbe most ne menjünk bele, mert a paradoxonok és a filozófiai kérdések végtelenjében találnánk magunkat.

Mit adott neked eddig a Holnap tali?
Tök jót vásároltunk a stylistos csajokkal! Pedig tényleg utálok vásárolni…

Meséld el a legkínosabb gimnazista sztoridat!
Fúúú, pont a minap nosztalgiáztunk az egyik volt osztálytársammal… Nagyon félénk voltam, a pubertás kor nem tett túl jót: ilyenkor tele vagy pattanással, a tested éppen átalakul, megnyúlik, nem tudod hova rakni a kétszer olyan hosszú kezeidet, éppen új közegbe kerülsz, ami aztán meghatározza a további négy évedet, sőt. Tele volt kínos pillanattal. Még az a szerencse, hogy anyámék nem rakattak rám még egy fogszabályzót is. A legkínosabbat nem mesélem el, mert az nem lenne túl szofisztikált…
Kilencedikes voltam, és nagyon tetszett egy lány, de úgy emlékszem, hogy ő akkor tizenegyedikes lehetett. Valahogy megszereztem a számát, már nem emlékszem, hogy – akkor még nem volt Facebook 🙂 És írtam neki egy hosszú üzenetet, hogy szoktam látni, ma éppen a metrómegállóban, és nagyon tetszik, nem mennénk-e el a műjégre korcsolyázni. Természetesen nem érkezett válasz, ám egyszer odajött hozzám, de valami teljesen másért, formális-sulis dolog miatt. Nem mertem neki megmondani, hogy én voltam a titkos SMS-hódoló. Utólag belegondolva, szegény, biztos megijedhetett, hogy vajon ki láthatta őt a metrómegállóban, és hogy szerezte meg a számát…

Milyen tanuló voltál?

Hehe… Kitűnő.

Hogyan telne számodra egy tökéletes nap?
Kezdek leszokni az idealizmusról. Nincs tökéletes nap. Persze nyugtázni lehet a nap végén, hogy ez nem volt olyan rossz – mert ott van az elégedetlenség, hogy még mi lehetne jobb. Mindenesetre így a „majdnem tökéletes” naphoz sem kellenek nagy dolgok. Pillanatokat kell értékelni. De ha mondanom kéne valamit, talán akkor lennék a legboldogabb, ha valami nem is tudom mi hatására a világ állása és menete, az emberek hozzáállása magukhoz, egymáshoz és az észszerűséghez – ami tudom, hogy relatív – egy kicsit jobb irányba folyna tovább. És ez most nem a nyálas „worldpeace-missuniverse” duma akart lenni.

Mitől félsz a legjobban?

Vannak alapvető félelmeim, mint mindenkinek. Igyekszem megbarátkozni és együtt élni velük; legyőzni úgysem lehet őket. Jobb lesz, ha stresszelek rajta? Nem. Sokszor az agyunk bonyolít túl olyan helyzeteket, amik még meg sem történtek, és felállít olyan prekoncepciókat, amik sokszor nem egyeznek a valós végkimenetellel. Sokkal egyszerűbb, döbbenünk rá. Akkor mi is akadályozott minket, hogy megtegyük? A félelmünk.

Hol csattant el életed első csókja?
Úszásóra. Víz alatt.

Ha lenne három kívánságod, mik lennének azok?
1. Tudjak teleportálni.
2. A gyerekeim – ha lesznek – a Roxfortba járjanak.
3. Minden évben kívánhassak hármat.

Tudsz főzni? Mi a kedvenc kajád?
Továbbterjed a tudományom a virsli és a rántotta elkészítésénél, bármilyen meglepő. Azért nem sokkal. Megmondom őszintén, fogyasztani jobban szeretem, mint készíteni. Eléggé bélpoklos vagyok, nagyon nehezen választok ki egy kedvencet. De mondjuk, az édesanyám által készített körömpörkölttel eléggé meg lehet babonázni.

Milyen extrém sportot próbálnál ki?
Ejtőernyő, kitesurf.

Hol képzeled el magad 10 év múlva?
Elég képlékeny állapotban van most az életem, úgyhogy az elképzelés is hasonló, és igencsak homályba vész.

Mit üzensz a sorozat nézőinek?
Remélhetőleg rendesen felkavarom az amúgy sem álló vizet…

Van kedvenc mottód? Mi az?
Nincs tökéletes, csak éppen elég jó.