Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

3 jel, hogy a kiszemelted nem akar tőled semmit

A szomorú igazság.

Szia Randiguru!

Tanácsot szeretnék kérni. Van egy fiú, akivel a koliban beszélgettünk, minden jól ment vele. Három hét után bevallottam neki, hogy bejön. Pénteken volt ez, azóta nem beszélünk.

Amikor már egy ideje beszélgettünk, mondta, hogy olyan jó lenne, ha lenne barátnője. A barátnőim azt mondták, ez tipikus célzás, hogy akar tőlem valamit. Szerintem nem volt az. Én nagyon megkedveltem a fiút, mindig vele álmodom – ezt tudja is. Amikor elmondtam neki, hogy bejön, kicsit meglepődött.

Nem tudom, mit tegyek.

Köszönöm a választ,

Dorina

 

 

 

Kedves Dorina!

Köszönöm, hogy írtál! Na, meg azt is, hogy nem „Háború és béke” hosszúságú levelet küldtél. Nagy kincs az ilyen manapság. Egy dolgot jegyezzünk meg már a legelején: a barátnők az esetek 90%-ában rosszul döntenek, a maradék 10%-ában pedig csendben maradnak. Szóval finoman szólva sem mindig érdemes megfogadni a tanácsaikat.

Ilyen nincs, hogy odaállsz elé három hét ismeretség után, és beközlöd neki, hogy odavagy érte. Nem csoda, hogy ezt nem tudta feldolgozni. Nem tudja eldönteni, hogyan viszonyuljon hozzád. Elmondom, mi jár most a fejében: „Most akkor nem is vagyok jó arc? Csak ezért barátkozott velem?” – nagyjából ez.

Attól, hogy pasi, el tud bizonytalanodni ő is. Ugyanolyan ember, mint te. Sokkal több időre van szükség, hogy sikerre tudj vinni egy ilyen jellegű „hadjáratot”.  Ahhoz pedig türelem kell, a barátnőid unszolására ez fogyott el. Spotoltuk a hibát, már csak meg kell szüntetni. Nyilván ez lesz a nehezebb feladat. De ezért tolja belém a pénzt a SomGerzson Prod…

Sokat gondolkoztam, honnan közelítsük meg a problémát. Mivel kiterítettél mindent elé, félő, hogy nem akar megbántani, és – hamisan – pozitív jeleket küld vissza. Szóval a klasszikus módszer kuka. Minden eddigi rutinom azt mondatja velem, hogy a „negatív” úton kell elindulni.

Nem azt kell nézni, hogy mit tesz; hanem azt, hogy mit nem. Szóval várd türelmesen, hogy újra szóba álljon veled; és figyeld, hogy teljesülnek-e azok a jelek, amik megmutatják, hogy egy pasi nem akar semmit tőled. (Ha nincsenek meg, jók vagyunk – a végén leírom, ezt hogyan kell kezelned.)

1. Nem akar KOMOLY kapcsolatot

Ebben az esetben megvan a dolog egyik fele. Tudjuk, hogy szeretne kapcsolatot. Azt viszont nem, hogy mire vágyik. Romantikázni szeretne, vagy csak unatkozik? És miért veled beszéli ezt meg? Lehet, hogy rád céloz, de lehet a másik véglet is: annyira nem lányként tekint rád, hogy az ilyen dolgaiba is beavat.

Keresd fel az egyik barátját személyesen, és kérdezz rá minden ezzel kapcsolatos dologra, amit nem tudsz. Baromi kellemetlen beszélgetés lesz, de legalább ennyire hasznos is.

2. A múltjáról beszél

A jövő elől (ami nem tetszik neki, ha benne vagy) a múltjába menekül (ahol nem voltál jelen). Egyszerű pszichológia. Nincs más dolgod, csak azt figyelni, hányszor beszél/beszélt neked a múltjáról. Bármilyen téma jó, a lényeg annyi, hogy múltbéli legyen.

Ha pedig az előző kapcsolatairól mesél, akkor tuti, hogy gáz van. „A most vagyok túl egy nehéz szakításon”-nal kezdődő monológra ne is figyelj! Kamu, csak téged akar hárítani.

3. Sosem egyedül jön

A jó öreg mentőöv-taktika. A srácok „kéz kezet mos” alapon szívesen segítik ki egymást a bajban. Az egyik legősibb trükk, hogy bár egy találkozóra egyedül érkezik valaki, váratlanul megjelenik egy vagy több barátja, és a kettesben töltött időnek annyi.

És nem, egyszer sem fordul elő véletlen. Ha tényleg szeretne tőled valamit, mesélt volna rólad a barátainak. Ők pedig nemhogy megállni nem akarnának ott, ahol épp vagytok, arra sem mennének…

Ha ezek nincsenek meg, akkor már örülhetünk. Fontos, hogy ne értsd félre a klasszikus jeleket (szemkontaktus, érintés, kedvesség stb.). Simán lehet, hogy csak nem akar megbántani, ezért tükröz. Azt teszi, amit te – amit látni szeretnél. Szóval kellően szkeptikusan állj mindenhez, és várd meg, hogy ő kezdeményezzen! Szurkolok!

Ha elakadtál, vagy tanácsra van szükséged szerelmi témában, dobj egy üzit a Holnap tali! Facebook-oldalára! Na csá!