Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Mikike blogja

Ha ezt mondja neked, SZAKÍTANI akar

A világ egyik legszomorúbb dolga.
 

Kedves Randiguru,

Hogyan lehet kiheverni egy kapcsolaton belüli szünetet?

Üdv,

Bogi

 

 

Kedves Bogi,

Nehezen.

Üdv,

Randiguru

Hahahahhahaha! Most megnézném az arcod. Azt hitted, hogy ennyivel lerendezlek, mi? Bocsi, csak annyira letisztult levelet írtál, hogy muszáj volt ezt beadnom. Amúgy imádom az első betűtől az utolsóig. Semmi körítés, csak a lényeg. Ha az életben is ilyen céltudatos vagy, az nagyszerű, de ne feledd, hogy néha a saját érdekedben megéri kicsit cifrázni a mondanivalót. Ez azonban most nem az a helyzet.

Segítek neked, hisz köztudott, hogy én eddig sikeresen abszolváltam minden hasonló problémát. Egyes hangok mondhatják azt, hogy azért, mert még nem volt csajom, de ez nyilva nem igaz. A helyzet az, hogy profi vagyok kapcsolatmenedzsmentben. Előtte, utána,  a szünetben – mindenre van NB I-es taktikám. Tényleg… Ilyen szakra kéne mennem továbbtanulni.

Itt most a szüneteset kell elővenni. Általában próbálom többféle módon is értelmezni a leveleket, amiket kapok, de a tiédet csak egy módon lehet. Ahogy látom, ez olyan szünet, aminek sosem lesz vége. Azaz úgy lett vége a kapcsolatnak, hogy nem igazán lett kimondva, hogy ennyi volt. Csak szép lassan elhidegül minden, aztán jön a szünet, és feketeség…

Ezt nem könnyű feldolgozni. Még akkor sem, ha valahol tudat alatt számít rá az ember, hogy ez fog történni. Most elárulok valami nagyon fájdalmasat. A szünetek után már nem igazán van visszaút. Statisztikám nincs, de még nem találkoztam olyannal, akinek bejött volna ez a szünetesdi. Igen, amikor valaki szünetet kér, csak nincs elég bátorsága kimondani a szakítás tényét. Sokkal egyszerűbb kihátrálni, és rábízni az időre a dolgot, ugyebár… (NEM!)

Na, ez óriási hiba, hiszen tátongó űrt hagy maga után egy-egy ilyen lépés. És akkor most olvass vissza, hogy mit írtam az első bekezdésben! Borzasztó jó tulajdonságod a lényegre törő céltudatosság,  biztos vagyok benne, hogy te senkit sem fogsz soha kétségek között hagyni. Valószínűleg pontosan ezért is nehéz neked megérteni ezt a helyzetet. Ha el is tudod fogadni, nem tudsz azonosulni a másik fél döntésével.

Mit lehet ilyenkor tenni? Amikor azt mondtam, hogy nehéz túltenni magad rajta, nem hazudtam. A legjobb barátod az idő lesz ezen az úton. És minden, ami el tudja terelni a figyelmed arról, ami történt.

Tanulj! Nem csak azt, amit az iskolában tanítanak. Persze azt is maxold ki, hiszen az is leköti a figyelmet. De próbálj keresni valami olyat, ami igazán érdekel. Ha megvan, feküdj rá kőkeményen! Nézz utána az interneten, olvass könyveket a témában. Képezd magad! Ha rám hallgatsz, valami nyelvet vagy a kép- és videószerkesztést kezded el ezerrel tolni. Ezekkel nem nyúlsz mellé.

Fontos megjegyezni, hogy így is lesznek hullámvölgyek. Sokkal kevesebb, mintha nem terhelnéd le az agyad, de lesznek. Viszont így hamarabb érheted el azt a hasadópontot, amit ha átlépsz, már nem fogsz többé az exedre gondolni. És ami legjobb: nem szomorkodással telik az idő, hanem épülsz. Ez a legfontosabb. 

Természetesen egy korrekt lezáróbeszélgetést így sem tudsz elkerülni. Ezt gyakorlatilag bármikor kezdeményezheted, mert soha nincs rá alkalmas időpont. A lényeg, hogy emberi hangnemben beszéljétek meg, ki és mit rontott el. A hibákból is építkezni kell – csak pozitívan! Légy erős és kitartó, minden rendben lesz! 

Ha elakadtál, vagy tanácsra van szükséged szerelmi témában, dobj egy üzit a Holnap Tali Facebook-oldalára! Na csá!