Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Mikike blogja

Így maradj kettesben egy pasival

Feltűnés nélkül, okosan...
 

Hello kedves Randiguru,

Szerelmi ügy miatt fordultam hozzád. Tetszik egy srác. Már sokszor találkoztunk, de kettesben még soha. Öt éve ismerem. Eddig nem nagyon nézett szerintem rám úgy, mint én rá (vagy egyáltalán bárhogy). Sajnos nem egy suliba járunk, és ez nagyon megnehezíti a dolgom. Nincs, akivel ezt megtudnám osztani, mert senki sem tud jó tanácsot adni. Köszönöm, hogy segítesz.

Egy lány

 

 

 

Kedves lány,

Az igazság az, hogy nem vagyok meglepve. Természetesen arra gondolok, hogy nem betonozás miatt írtál rám, hanem szerelmi ügyben kerestél fel. Erre azért elég nagy esély volt (nagyjából akkora, mint arra, hogy Soma beég, ha baseballozni akar), de köszönöm, hogy megemlítetted.

Na, miután pozícionáltuk magunkat térjünk rá a problémádra. Adott egy lány (te) és egy fiú (ő) – eddig klasszikus. Innen jön viszont az, amit a szakma csak úgy emleget, hogy a Heltai-féle duplaprobléma. Igen, nem szerénykedem, rólam nevezték el, én fedeztem fel. A lényeg röviden annyi, hogy az élet két területéről érkező gond összeadódik, fuzionál, ezzel létrehozva egy, de sokkal nagyobb bajt. Jelen esetben a baráti tanácsok hiánya és a kettőtök közti távolság adja ki az eredményt.

A megoldást nem tudod egy oldalról megközelíteni, mindenképp kétfelé kell indulnod. Meg kell töltened élettel a baráti segítség sivatagát, plusz párhuzamosan lopnod kell a távolságot a fiú felé. Nyugi, láttam ennél sokkal rosszabb szituációt!

Fókuszáljunk először az első feladatra! Rá kell jönnöd, hogy miért nem tudnak jó tanácsot adni a barátaid. Megkérdezted őket? Ha nem, akkor most azonnal kezdj el velük erről kommunikálni! Az élet nem olyan, mint a flipper, nem egyszemélyes játék. Nagyon sokan tudnak bedobni egy-egy százast a te gépedbe is. Azokat az embereket kell megtalálnod, akik segíteni is tudnak az adott pályán.

Megkérdeztél valakit? Biztosan ő volt a megfelelő ember? Hallgass meg mindenkit, de szelektálj tapasztalatok alapján. Ne hagyd, hogy rajtad kísérletezzenek azok, akiknek semmi rutinjuk a párkapcsolatokban. Lehet, hogy olyan embert kell keresned, akivel talán nem vagy olyan szoros kapcsolatban; de tapasztalat alapján akár ikrek is lehetnétek, hiszen járt már hasonló cipőben. Szóval érdemes körülnézni a tágabb baráti körben is.

És akkor ott vannak még a szüleid is. Nem hiszed el, de sokkal könnyebb lenne az életed, ha minél több dolgot megbeszélnél velük. Nem mondom, hogy azt is kösd az orrukra, ha mosdóba mész; de a téged érintő, jelentősebb nehézségekbe érdemes beavatni őket. Bennük maximálisan megbízhatsz, nem fognak rossz tippeket hozzád vágni. (Vagy keress meg engem! Ez minden tanácstalan olvasónak szól!)

És akkor a második rész… Őszintén megmondom, ez a neccesebb fele a dolognak. Hosszú idők tapasztalata azt mondatja velem, hogy állj elé, és mondd el neki, mit érzel. Tudom, hogy ez kb. a legőrültebb forgatókönyv, amit el tudsz képzelni, cserébe viszont gyors. És mivel nem egy suliba jártok, ha beütne a cink, és lepattint téged, nem lenne nehéz elkerülni őt. Ha bejön, akkor meg Hawaii.

Ha valami miatt nem mered ezt beadni (megértem), akkor szervezz közös programot vele és a barátaiddal. Hívd el őt, plusz azokat az embereket, akikről tudod, hogy segítenének neked egy kis cselezésben. Lehetőleg ez 2-3 ember legyen, ne a fél város. Kérd meg őket, hogy párologjanak el vagy a találkozó előtt, vagy közben. Így nyerhetsz néhány közös percet a kiszemelteddel. A lényeg, hogy legyen olyan program, amit már nem akar otthagyni, ha elkezdődött – pl. mozi. Innen már csak rajtad múlik, mit kezdesz az idővel. 

Ha elakadtál, vagy tanácsra van szükséged szerelmi témában, dobj egy üzit a Holnap Tali Facebook-oldalára! Na csá!