Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Mikike blogja

5 tipp, hogy könnyebb legyen a szakítás

Mert az élet nem csak játék és mese...
 

Kedves Randiguru!

Van egy fiú, akivel 14 hónapja járok, de nem törődik velem, pedig azt mondja, hogy szeret. Van egy másik fiú, akivel két hónapja beszélek. Ő mindig előre helyez engem, nézi az érdekeim. Amikor vele vagyok, sokkal jobban érzem magam, mint a kapcsolatomban lévő emberrel. Mit kellene tennem?

Üdv,

Lili

 

 

Szia, kedves Lili!

Van egy rossz hírem számodra. Nem tudom, mennyire adsz Heni véleményére, de szerinte ez már megcsalásnak számít. Én azért nem vagyok ennyire előítéletes, szeretem megnézni, mi áll a háttérben. Akárhonnan is nézzük, 14 hónap már komoly kapcsolatnak számít, főleg ilyen fiatal korban. Az biztos, hogy nem ok nélkül maradtatok együtt ilyen sokáig. Ahogyan az is, hogy nem ok nélkül jutottak el erre a pontra.

Arról a pontról beszélek, ahol már inkább kifelé vágyódsz a kapcsolatból. Ilyenkor érdemes hátra lépned néhány lépést, és külső szemlélőként megvizsgálni a helyzetet. Vajon miért nem foglalkozik eleget veled az az ember, aki állítása szerint szeret téged? Vajon mindig ilyen volt a szitu, csak most tűnt fel? Vajon nem csak te igényelsz most több figyelmet, mint eddig? És végül, de nem utolsó sorban: vajon a harmadik személy valóban az, akit keresel vagy csak megadja a kívánt figyelmet?

Rengeteg kérdés, és ezeken egyesével végig kell rágnod magad. Aztán pedig – az utolsó pontot kivéve – vele is meg kell beszélned mindent. 14 hónapot nem dobhatsz el csak úgy. Persze tudom, hogy ezt te is érzed – különben nem írtál volna nekem. A legnagyobb kérdés itt az, hogy hogyan szakíts azzal, akivel ilyen hosszú időt együtt voltál. Ugyanis ha a kérdéssor végén sem találsz semmit, ami összetartana titeket, sajnos meg kell lépni az elkerülhetetlent.

Annak semmi értelme, hogy együtt maradjatok úgy, hogy nem szeretnél vele lenni. Túl fiatal vagy ahhoz, hogy beleragadj egy kapcsolatba. Ha engem kérdezel, ahhoz mindig túl fiatal az ember. Ha egy komoly, személyes beszélgetés után sem változik semmi, fel kell készülnöd a legrosszabbra. Én fel tudlak rá készíteni, de még így sem lesz könnyű. Csak könnyebb. Van néhány szabály, amit érdemes betartanod.

1. Személyesen

Ugye nem is kell mondanom, hogy ezt személyesen kell intézni? Rengeteg időt voltatok együtt. Akkor is megérdemelné, hogy szemtől szembe mondd ki, ha tizedennyit lettetek volna egymás mellett.

2. Csináld egyedül

Mármint ketten. Úgy viszont egyedül, hogy rajtatok kívül senki sincs ott. Se szülő, se barát, senki. Kellemetlen, ha nagy nehezen ráveszed magad a lépésre, és valaki ”belenindzsázik”. Ilyenkor belekényszerülhetsz a folytatásba, ami neked és neki sem jó.

3. Legyenek érveid

Nem szakíthatsz valakivel csak úgy, érvek nélkül. Meg kell tisztelned azzal, hogy összefoglalod a mondandódat, és érthetően, nem csapongva elmondod neki, mit érzel. Írhatsz listát is, elpróbálhatod előre néhányszor, de élesben ne papírról olvasd!

4. Határozottan

Nem szabad semmit elkapkodnod – mérlegelj mindent, futtasd át a fejedben többször a dolgokat. Viszont ha eldöntötted, hogy vége, akkor legyen vége! A gondolkodási fázisban még meginoghatsz, a pasi előtt viszont már nem. Ha látja, hogy nem vagy biztos a döntésben, bele fog kapaszkodni a határozatlanságba. Menteni akarja majd a menthetetlent, amivel további sebeket fog okozni. Mindkettőtöknek.

5. Csendben 

A szakítás utáni időszak mindenki számára nehéz. Te azon fogsz őrlődni, hogy jól döntöttél-e, ő pedig azon, hogy szakítottak vele. Egyikőtöknek sem tesz jót, ha ilyenkor teletoljátok a közösségi médiát szakítós fotókkal, zenékkel, idézetekkel, videókkal. Arra pedig végképp nincs szükség, hogy kiposztold, milyen boldog vagy az új pároddal.

Ha elakadtál, vagy tanácsra van szükséged szerelmi témában, dobj egy üzit a Holnap Tali Facebook-oldalára! Na csá!