Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Mikike blogja

3 tipp, hogy ne menjen tönkre a kapcsolatod

Jobb megfogadni ezeket a tanácsokat.

Kedves Randiguru,

Van egy fiú, akivel még a nyáron együtt voltunk, de az iskola miatt szakítottunk. Most újra elkezdtünk beszélgetni még a múlt héten. Találkoztunk is, és megcsókolt, de úgy tesz, mintha semmi nem történt volna. Szerinted miért csinálhatta?

Egy ismeretlen lány

 

 

 

Kedves ismeretlen lány,

A férfiak és a nők kapcsolata nagyon sok embert állított már nehézségek elé. Ebben az a rossz hír, sokkal később is lesz még hasonló problémád. A jó pedig az, hogy vagy egyedül – kb. mindig lesz valaki, aki segítő kezet tud nyújtani neked a bajban. Most én vagyok az. Jól tetted, hogy megkerestél. Köszönöm a bizalmat!

Na, térjünk a lényegre! Ha jól értem, volt egy boldog nyaratok, aminek egy várható, de annál nagyobb trauma vetett véget. A sulikezdés. Aztán jött egy újabb trauma: a felismerés, hogy egymás nélkül nem jó. Majd jött egy újabb trauma: a csók. És a változatosság kedvéért ismét dobott egy traumát a gép, ami nem volt más, mint a szituáció helytelen kezelése.

Ha kielemezzük a folyamatot, könnyen rájövünk, hogy rossz döntések sokasága juttatott el titeket/téged arra a szintre, ahol most vagytok/vagy. Mint mindig mondom, a dolgok pozitív oldalát érdemes szemügyre venni. A rossz döntésekben az a jó, hogy tanul belőlük az ember. Jó döntéseket csak tapasztalattal lehet hozni, tapasztalatot pedig csak rossz döntésekkel lehet szerezni.

Én azt mondom, ne foglalkozzatok a múlttal, épp elég kellemetlen ez most mindkettőtöknek. Valószínűleg azért szakított, mert nem tudta feldolgozni az idegen helyzetet, ami a suli és a te keresztezéseddel született. De mindegy is, ez már megtörtént. Koncentráljatok a jövőre, ami a rossz döntéseknek köszönhetően már csak jobb lehet. Ráadásul itt vagyok én is. Adok pár tippet, hogy tudjátok összeegyeztetni a párkapcsolatot és az iskolát.

1. Tanuljatok együtt

Igen. A suli az első, utána jöhet minden más. Használjátok ki az előnyeit annak, hogy együtt vagytok. Nincs olyan, hogy két azonos képességű ember. Valamiben te, valamiben ő a jobb. Korrepetáljátok egymást, gyúrjatok két agyból egyet! Az kettőtök közti összhang és a tanulmányi átlagotok is fejlődni fog.

2. Rendszer

Nagyon sok kapcsolat ott reked meg, hogy nem jut idő mellette a barátokra, osztálytársakra. Ilyenkor az egyik fél besokall, és a másik oldalt választja. Szakít a haverok miatt. Lehet, hogy nálatok is ez volt, csak az egész helyzetet megelőzte a fiú. Ennek a jelenségnek könnyen ki lehet húzni a méregfogát annyival, hogy órarend szerűen lebontjátok a heteteket. Lesz közösidő, énidő és barátidő. Mindenki boldog lehet.

3. Fókusz

A kulcs a fókuszban van. Az előbb említett három szakaszt élesen el kell különítenetek egymástól. Természetesen nem arra gondolok, hogy amikor ketten vagytok, nem jöhetnek az osztálytársak. Ez butaság lenne. Az a lényeg, hogy ha ez a két csoport külön van, akkor csak nagyon indokolt esetben foglalkozz azzal, amelyik épp távolabb esik. Tehát ha a barátaiddal vagy, ne chatelj folyton a pasiddal. Ez nyilva fordítva is igaz.

Az énidő ebből a szempontból kakukktojás, ott mindig 120%-ban magadra kell helyezned a hangsúlyt. Ha a lelked rendben van, sokkal könnyebb egyensúlyozni a másik két terület között is. Rendszerezz és fókuszálj!

Ha elakadtál, vagy tanácsra van szükséged szerelmi témában, dobj egy üzit a Holnap Tali Facebook-oldalára! Na csá!