Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Mikike blogja

Így kerülj könnyen a kiszemelted közelébe

Ez a tökéletes módszer.

Kedves Randiguru!

Nagy segítségre lenne szükségem. Van egy fiú, akit csak látásból ismerek, és eléggé bejön. Fogalmam sincs, hogy ki ő, de szeretném megismerni. Tudnál segíteni? (És ha valamilyen csoda folytán ez nyilvánosan megjelenne, nem szeretném, ha a nevemmel szerepelne.)

Köszönöm,

Xxxxx

 

 

 

Kedves lány, aki nem szeretné, hogy a neve megjelenjen!

Természetesen erre is van lehetőség. Ha valaki jobban érzi magát névtelenül, akkor névtelenül fog szerepelni. Ez a blog minőségén nem ront semmit, én benne vagyok. Egészen addig teljesítem a kéréseiteket, amíg nem süllyedünk addig, mint Csabi, vagyis Mr. Tulajdonképpen betelefonálós rádióműsora. Na, ahhoz már nem adom a nevem. Tulajdonképpen.

Egyébként ez a probléma rendkívül izgalmas. Nem mondom, hogy egyedi, mert sokan járnak hasonló cipőben, ezért is választottam ezt a levelet. Ha tudnád, mennyi ilyet kapok! Szerencsére rengeteget. Most ezer legyet fogok ütni egy csapásra, mert írok egy általános, „Hogyan ismerjük meg A pasit” sorvezetőt, amit szinte minden helyzetre lehet alkalmazni.

Normál esetben azt mondanám, hogy szimplán menj oda, mosolyogj rá, és mutatkozz be neki. De tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, ezért felvázolok egy B tervet is.

Az első és legfontosabb lépés, hogy informáld le a kiszemeltet. Van egy elmélet, miszerint a világon bárkihez eljuthatsz legfeljebb hat „kézfogáson” keresztül. Hálózatelmélet. A lényeg, hogy egy véletlenszerűen kiválasztott ember a világból maximum hat emberi kapcsolatra lehet tőled. Tehát kiválasztjuk például Cristiano Ronaldót, ismersz olyan embert, aki ismer olyan embert, aki ismer olyan embert (és ez maximum hatszor…), aki találkozott vele legalább egyszer. Ha belegondolsz, ez nem is butaság.

És ez a fiú még csak nem is Cristiano Ronaldo (ha mégis, akkor írj vissza, kérlek), tehát annyira távol nem is lehet tőled. Valaki az ismerőseid közül biztosan tudja a nevét. Vagy tud olyan embert, aki tudhatja a nevét. Ha ez megvan, irány a social media. Át kell nézned, milyen oldalakat kedvel, kikkel szerepel egy fotón, milyen dolgokat oszt meg. Így kialakíthatsz róla egy képet, ami többé-kevésbé megfelelhet a valóságnak. Annyira biztosan elég, hogy lebeszéljen róla, ha nem illetek össze. De az is lehet, hogy pont ez hozza meg hozzá még jobban a kedved. Az információ mindennek az alapja.

Ha úgy érzed, érdemes folytatni az akciót, jön a következő lépés. Ez pedig nem más, mint a kapcsolat tudatos felhasználása, ezáltal a lehetőségek teljes kiaknázása. Meg kell tudnod, mit szeret csinálni OFFLINE a kiszemelted. Ez valamiféle hobbi lesz– sport vagy egyéb szabadidős tevékenység. Na, ebből kell kiképezned magad. Meg kell tudod, miért csinálja, meg kell értened a motivációját. És az sem árt, ha minimálisan képke kerülsz az adott cselekvéssel.

Ha ez megvan, mozgásra kell bírnod a kapcsolatodat. Nyilván ez függ attól, hogy a közös ismerős mennyire áll közel hozzád. Ha egyáltalán nem, akkor azt kell megmozdítanod, aki elvezetett hozzá. Tehát be kell indítanod egy láncreakciót, aminek a vége az, hogy közös programra kerülsz a kiszemelt sráccal. Fontos, hogy ez olyan terepen történjen, ahol ő jól érzi magát, tehát hazai pálya számára. Így sokkal befogadóbb lesz az új dolgokra. Új dolgok = te.

Ez természetesen nem fog egyről a kettőre sikerülni. Időt, energiát és türelmet igénylő folyamat lesz, cserében nem igényel extra képességeket. Nyomatékosan megkérlek, hogy ne ess abba a csapdába, hogy mindent feláldozol az akció oltárán. Minden alatt sulira és barátokra gondolok. Kérlek, tartsd szem előtt, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben jelenleg!

Ha elakadtál, vagy tanácsra van szükséged szerelmi témában, dobj egy üzit a Holnap Tali Facebook-oldalára! Na csá!