Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Mikike blogja

Ez a legnagyobb baj a mai fiatal lányokkal

Igen, veled is.

Hali,

Remélem, hogy itt lehet írni Mikinek. Szóval azt mondják rólam, hogy szép vagyok és jó az alakom. De én elég önbizalomhiányos vagyok, ezért ezt nem ismerem el. Viszont nagyon sok fiú ír (és próbál felszedni), de az összes kb. hétéves menősrác…

Aki nekem nagyon tetszik, az persze rám sem néz. Mit csináljak, hogy ne a hétévesek irkáljanak? Előre is köszönöm!

A nevem nem publikus,

XXX

 

 

Kedves nem publikus nevű lány,

Igen, itt lehet nekem írni. Örülök, hogy megtaláltad a megfelelő csatornát. Képzeld, nekem is nagyon sok lány írogat – még ha nem is azzal a szándékkal, amivel neked a srácok –, ezért nagyjából átérzem a problémát. Néhány perc múlva pedig tanácsokkal gazdagodva fogsz továbblépni erről a bejegyzésről. Legalábbis ez a cél. (És itt jegyzem meg halkan, hogy Márk is jobban tette volna, ha megkeresett volna. Na mindegy…)

Ha jól értem a „hétéves” szót iróniával használod. Tehát a valódi problémád, hogy csak fiatalabb srácok próbálkoznak nálad. Te pedig egy – valószínűleg idősebb – srácért vagy oda, aki nem viszonozza érzéseidet. Erre kellene megoldást találni. De előtte szeretnék kérdezni tőled valamit. Neked hogy esne, ha a fiú, aki neked nagyon tetszik, hétéves menőcsajnak hívna téged? Gondolom, nem túl jól.

Ez az első lecke. Minden embert tisztelned kell, aki vette a bátorságot, és írt neked. Ha nem is akarsz tőlük semmit, akkor is korrekt módon kell őket elutasítani, és nem szabad a hátuk mögött lenézni őket. Miért? Mert az élet egyszer úgyis visszaad mindent. Sosem tudhatod, hol érnek össze a szálak. Lehet, hogy a te kiszemelted, és egy általad flegmán visszautasított srác ismerősök/barátok. Amit az egyiknek mondasz, mondod a másiknak is. Ha az egyiket bunkón kikosarazod, bunkón kikosaraz a másik is.

Nem nehéz megmondani, hogy miért csak olyanok írnak, akik korban nem megfelelők számodra. Még te is fiatal vagy, nagyon kicsi az olló, ami az elfogadható párkapcsolati korkülönbséget mutatja. Ez idővel egyre nagyobb lesz, és talán nem fogod élből elutasítani az 1-2, esetleg 3-4 évvel fiatalabb srácokat sem. De az még odébb van, tudom, hogy neked most kell a megoldás.

Viszont van egy rossz hírem. Sosem vezet jóra, ha valaki idősebbnek akarja magát mutatni annál, mint ami. Más az érdeklődésetek, más a nyelvezetetek, egész egyszerűen nem vagytok egy hullámhosszon. Ebben a korban teljesen normális, hogy felfelé tekintesz, de irreális az, hogy idősebb pasid legyen. Néhány év múlva talán magától fog megkeresni a srác, mert idővel bizony elkezdenek lefelé is szétnézni a csajok között. Ez kb. akkor lesz, amikor összeérik az érdeklődési körötök – ha konkrét számot kellene mondani, akkor kb. 17-18 évesen.

Addig viszont marad a barátság, mert nem fog rád úgy nézni, ahogyan szeretnéd. Csak a közelében kell maradnod, míg elég idős nem leszel. Tudd meg, mit csinál a szabadidejében! Ha sportol, menj el az edzésére; ha korrepetálásokra jár, menj el te is néhányra – csak érd el, hogy tudja a neved, kerülj be a tudatába. Ha beszélgettek, semmiképp se nyomulj, ne te légy a ciki, ismerős kiscsaj!

Ez hosszadalmas művelet (inkább stratégia, mint taktika), és nem is biztos, hogy beválik, de nem tudsz mást tenni. Vagyis de, szétnézni a saját korosztályodban, hátha találsz valakit, aki bejön. De én azt javaslom, hogy mindenek előtt a tankönyveid között nézz szét. Az érett gondolkodás csodákra képes, lerövidítheti a folyamatot. És felejtsd el a korosztályod legnagyobb problémáját, a türelmetlenséget!

Ha elakadtál, vagy tanácsra van szükséged szerelmi témában, dobj egy üzit a Holnap Tali Facebook-oldalára! Na csá!