Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Mikike blogja

Mire vársz? Így szerezheted meg a kiszemelted!

Ez a módszer akkor is működik, ha a másik fél kicsit félénk.
 

Kedves Randiguru,

Van egy srác, aki pár napja iratkozott be az iskolába. Eggyel felettem jár, és külsőleg nagyon megtetszett. Azt vettem észre, hogy szemezünk. Mindig összenézünk, bármikor meglátjuk egymást.

Viszont az a gond, hogy nincs semmilyen ”oldal”, ahol el lehetne őt érni. Nem találom Facebookon és Instagramon sem. Az osztálytársai mondták, hogy aranyos, csak még nem nagyon mer kinyílni. Ha előttük nem mer, akkor előttem főleg nem fog… Szerinted mit kellene tennem?

Köszi a választ,

Dorina

 

 

 

Kedves Dorina,

Köszönöm, hogy írtál. A történeted kicsit eszembe juttatja Heni akcióját, amivel Csabit akarta rávenni, hogy szavazzon Soma és Dani ellen. Ott is alapvetően egy kezdeményezőbb lány és egy félénk, zárkózott pasi találkozott. Pont mint itt. Itt is te vagy a kezdeményező, hiszen már az is annak számít, hogy billentyűzet elé ültél, és dobtál nekem egy üzenetet.

A megoldás több lépcsőből építhető fel. Két külön halmazra fogjuk bontani a dolgot – elméletre és gyakorlatra. Elmondom, mit gondolok a kialakult helyzetről, majd felajánlok rá több lehetséges megoldást is. Lesz egyszerűbb és kicsit bonyolultabb is. Ezek közül kiválaszthatod majd azt, amelyik jobban illik a személyiségedhez. Vagy azt, amelyiket szerinted könnyebben meg tudod valósítani.

Vázoljuk a helyzetet – olvasd külső szemlélőként, már ez sokat segíthet. Adott az új fiú, akit a fiatalabb lány kiszemelt magának. Az új fiú természetesen úgy mozog az új környezetben, mint egy ma született zsiráf. Nyilván még esetlen. Aztán meglát valakit, aki figyeli őt, ottragad a tekintete. Valószínűleg mindketten érzik, hogy ebből lehet valami, de különböző okok miatt egyikük sem mer nyitni. A lány elhatározza, hogy felkeresi őt, de nem tudja. Ezért inkább ír a világ legnagyobb formájának.

Látod már, hol követted el a hibát? Nekem mindig segít, ha áttekinthetően leírom a szitukat. Ez akár neked is jól jöhet a jövőben. Szóval a hiba… Érzed, hol volt? Segítek. Mindkettőtöknek jó oka volt arra, hogy ne kezdeményezzen. Neked az, hogy mégiscsak ő a fiú, neki kellene lépni. Ráadásul idősebb is, igazán nem történne semmi, ha megmozdulna. Viszont a másik oldalról megvizsgálva észre vehetjük, hogy ő egy sokkal nagyobb traumát él át ennél. Nevezetesen azt, hogy bedobták egy teljesen új környezetbe.

Ezt jóval nehezebb feldolgozni, mint átlépni a korkülönbség határát. Abszolút érthető, hogy meg van szeppenve. Csak képzeld magad a helyébe… Ott rontottad el, hogy nem te léptél felé. Le kellett volna döntened azokat a falakat, amiket az új hely és emberek állítottak elé. Csak egyetlen alkalomról van szó. Odalépsz, bemutatkozol, megkérdezed honnan jött, stb. Neked kell lenned a biztos pontnak, ahonnan kiindulhat.

Sajnos ez a hajó már elúszott. Viszont jó hír, hogy nem örökre. Bármikor nyitott előtted a lehetőség, hogy meglépd. Vidd körbe a sulin, mutasd meg neki a népszerű helyeket! Ő sem a saját ellensége, nem fog elutasítani. Minél előbb megteszed, annál nagyobb az esély arra, hogy te leszel az első, aki barátkozik vele osztályon kívül. Ehhez kell egy kis merészség, de mindenképp nagy fegyvertény,

De mi van akkor, ha nem vagy ilyen bátor? Van egy másik út is, ami szerintem kicsit nehezebb, de működhet. Konzultáltam a srácokkal, akik azt mondták, hogy szervezned kellene valami sulis akciót. Mondjuk egy online tanulócsoportot Facebookon, ahová meghívsz minden diákot, és mindenki megoszthatja a jegyzeteit. Elég csak néhány embert megkérni osztályonként, hogy vegyen be mindenkit maguktól. Ez is olyan közösségépítő dolog, amit nem fog kihagyni. Ha nincs Facebookja, csinál egyet, hogy bekerüljön a csoportba. Így lesz hozzá közvetlen kontaktod. És nem utolsó sorban a suli diákjainak is segítesz, hogy mindenkihez eljusson a tanárok igéje.

Én az elsőt ajánlom, de a másodikkal is próbálkozhatsz. Ha a kettőt kombinálod, akkor járhatsz a legjobban. 

Ha elakadtál, vagy tanácsra van szükséged szerelmi témában, dobj egy üzit a Holnap Tali Facebook-oldalára! Na csá!