Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Tényleg buli az élet fősulin?

Kinyílik a világ gimi után?

Szevasztok, papikáim!

A mai bejegyzésem más lesz, mint az eddigiek. Ma a jövővel fogok foglalkozni. Az én jövőmmel, a ti jövőtökkel, a mi jövőnkkel. A héten témáztam egy spanommal, aki a Kodolányi János Főiskolára jár médiaszakra.

Ha így haladok, engem nem igazán fenyeget az a veszély, hogy bekerülök a felsőoktatásba. Szerintem menő rapper leszek. Ahhoz nem kell diploma. Viszont olyan sztorikat hallottam, amik meghozták a kedvem, hogy összeszedjem magam az érettségire. Tudjátok, ha mégsem adná be a zeneipar.

Márk, a spanom a harmadik félévében van, szóval van már némi tapasztalata. Mondjuk úgy, hogy ő már visszafelé jön onnan, ahová mi még csak most indulunk. Elmondta, mire érdemes figyelni, mik a jó dolgok, meg bedobott néhány olyat is, aminek hatására elment a kedvem az élettől is.

Márkó barátom általában nagy lángon ég. Nem igazán rendeznek nélküle bulit Budapesten. Szerinte a főiskola legkirályabb dolga egyértelműen a közösségi élet. Annyi barátja van a csávónak, hogy meg sem tudnám számolni.

A gólyatáboros történeteit már másfél éve hallgatom, de még mindig jók. Szerintem ha végez, doktorija lesz partyzásból. Azt mondja, mindig van valami történés, mindig lehet kihez verődni, ha csapatni akarja az ember. Azért ez elég király lehet.

Az órákra – érthető módon – nem igazán tért ki. Annyit mondott, hogy tanulni azért kell. Ha össze kéne hasonlítani a gimivel, max. az érettségi (amit még nem igazán vágok, milyen, de remélem, nem fognak „visszatapsolni” még egy körre) érhet fel azzal a mennyiséggel, amit itt be kell tolni. Csak félévente. A bulizás még menne, de ezzel már lenne bajom :DDD

Amit leszűrtem a beszélgetésből, hogy médiaszakon nagyjából 80% buli és 20% tanulásból áll az élet. A többi szakról semmit nem tudok. De ez alapján simán lehet, hogy összeszedem magam, és beadom a jelentkezésem a Kodóra. Próba, szerencse…

#jóklegyetek,

Soma papa