Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Mondatok, amiket sose mondj egy pasinak

Ha jót akarsz magadnak, inkább ne...

Szevasztok, papikáim!

Gondolom, láttátok mit művel velem a Heni nevezetű balszerencse. Tudjátok, milyen nehéz megállni, hogy ne szóljak vissza neki semmit? Egyszerűen kicsinál a folyamatos szekálással. Rozi meg a másik fele – állandóan nyomul, hogy majd ő megoldja az én gondomat. Nyilva…

Na, mindegy is. Erről a két Isten csapásáról eszembe jutott, hogy írhatnék nektek arról, hogy mik azok a mondatok, amiket sose mondjatok pasiknak. Feltéve, ha nem akarjátok őket olyan állapotba hozni, amilyenbe Rozi és Heni engem. Ha ez a cél, akkor ismételgessétek reggeltől estik őket. Meglesz az eredménye.

1. Hol vagy? Mit csinálsz?

Ez a legfontosabb. A pasik utálják, ha számon kéritek őket. Ha jól látom – márpedig jól látom –, nem vagyok sem Sherlock Holmes, sem Miss Marple. Akkor sincs jogotok elszámoltatni egy pasit, ha kapcsolatban vagytok vele, akkor meg főleg nem, ha csak barátok vagytok. Ha úgy gondolja, érdemes elmesélni, ami történt vele, higgyétek el, meg fogja tenni.

2. Nem bírom a haverjaid…

„Tényleg?! Micsoda szerencse, hogy nem is neked kell barátkoznod vele” – jönne kapásból az őszinte válasz. Nyilván a szemetekbe nem fogja belemondani, hogy törődjetek a saját barátaitokkal, és ne kritizáljátok másokét, de ez csak annak köszönhető, hogy úriemberekkel barátkoztok. Ugye csak úriemberekkel barátkoztok?

3. Semmi. / Nekem mindegy.

Ha valamivel ki lehet kergetni egy pasit a világból, az ez a két mondat. És tudjátok, mi a legrosszabb? Ha azt mondjátok, semmi, akkor mindig van valami. És ha azt, hogy nektek mindegy, akkor biztos, hogy nem mindegy. Az idő a legdrágább dolog a világon. Soha nem fogjátok visszakapni a másodperceket, amiket a cikkem olvasására szántok. Viszont cserébe valami hasznosat kaptok. Ti miért raboljátok mások idejét?!

4. Biztos nincs semmi bajod?

Ez részben kapcsolódik az előző ponthoz. Valamilyen fura oknál fogva azt hiszitek, hogy mi is pont úgy működünk, mint ti. De spoiler: NEM. Ha nekünk bajunk van, el fogjuk mondani elsőre is. Nem kell 800-szor megkérdezni valamit.

5. Menjünk vásárolni!

De most komolyan, tényleg… :DDDDDDDDDDDDD

#ezeketsoha, #puszi,

Soma papa