Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Úristen, hogy néztek ki?! – Nyílt levél a mai srácoknak

Kíváncsi vagyok, hányan fogtok rám feszülni ez után...

Na, szevasztok, testvéreim!

Ez az első olyan blogbejegyzésem, aminél fájt a kezem, amikor le kellett írnom a megszólítást. Tudjátok, miért? Mert ti nem vagytok sem a testvéreim, sem a tesikéim, sem a papikáim, sem semmim. Más agy, más hús, más csont, más bőr – én nem egy ligában játszom veletek. Én Carlito Brigante, ti Benny Blanco. Fogadjunk, hogy ezt sem vágjátok…

Kezdhettem volna úgy, hogy „Kedves ecsetek!” (mert ugye nagyon pörög mostanában ez a haj), de az nem én lettem volna. Plusz ecset létetekre nem festetek valami jól. Kezd fájni? Nyugi, lesz rosszabb is.

Múltkor a színházi próbák miatt kaptam egy szabadnapot a suliban. Gondoltam, elmegyek vásárolni. Mit láttam? Suliidőben egy bevásárlóközpont előtt veritek a blattot, ti, a tipik 15-16 éves kemény palik. Nem hittelek el titeket. Cigi a szájban, isszátok az energiaitalt, és jobban ordibáltok, mint a fába szorult férgek. A matekot, törit, nyelvet meg én fogom tanulni, nem?

Tanulás… Miket beszélek? Szerintetek egyébként is full cink, ha valaki erre vetemedik. Ja, tényleg gáz, hogy nekem menő kocsim, jó életem és szerető családom lesz, amikor ti még mindig ugyanitt fogtok tartani. Majd integetek a verdából, amíg ti vedelitek az energy drinket valamelyik ócska pláza előtt. Légyszi, majd köszönjetek vissza!

Egy dologtól azért félek. Hogy 15 év múlva már nem foglak megismerni benneteket, mert olyanok vagytok, mint búzakalász a mezőn. Arra hajlotok, amerre a szél fúj. Borzalmas élet lehet ez. Szinte már sajnállak titeket. Főleg most.

Most, hogy a divat azt diktálja, hogy vásároljatok magatoknak olyan nadrágot, ami még a karomra is szűk lenne, ráadásul a bokátok is kilóg belőle. Oké, megveszitek. Aztán hordjátok is. Télen. Na, ez az, ami nekem már sok.

Nem mertek szembe menni a korosztályotok elitjének elvárásaival. (Nyugi, 25 évesen rá fogtok jönni, hogy akit most elitnek hisztek, valójában a legalja.) Féltek attól, hogy ti nem lesztek menő csávók. Ez a ti legnagyobb „bűnötök”. Amíg ezt nem dobjátok le, addig nem lesztek sem a testvéreim, sem a tesikéim, sem a papikáim, sem semmim…

#utáljatok #pacsi,

Soma papa