Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Ugye te nem vagy ilyen? 5+1 hiba, amiket kapcsolatban elkövethetsz

Mindenki nézzen mélyen magába!

Szevasztok, testvéreim!

Dr. Love újra rendel! Azt csiripelték a verebek, hogy már alig vártátok, hogy kezdődjön a következő munkanapom. Jó hírem van, ma úgy fogom szórni az élet igazságait, mintha nem lenne holnap. Keresztezem az „Ugye te nem vagy ilyen?” sorozatot a „Dr. Soma Love” projekttel. Óvatosan olvassátok, nehogy felrobbanjon a teló a kezetekben!

Azoknak, akik nem tudnák: előbbiben nagyon megmondom mindenkinek a somagamét (haha), utóbbiban pedig Somámor (haha) módjára szórom a szerelem csavart tollazású nyílvesszőit. Egyenesen a szívbe. A fúzió eredménye ez a cikk lett: 5+1 dolog, amiket SOHA ne kövessetek el, ha van pasitok vagy csajotok. Na, nézzük!

1. Túlzott ragaszkodás

„Veled akarok lenni. Most. Mindig. Örökké.” – alapvetően nagyon szép, szerelmes szavak. Ha őszintén mondják őket, pláne azok. Viszont könnyen megölhetik a kapcsolatot, ha valakikkel nem számol, aki kimondja őket. Ezek a valakik a barátok.

Nem ismeritek a sztorit a boldogság kék madaráról, ami mindennél szebb, amikor szárnyalhat, de ha erőszakkal kalitkába zárják, elveszíti a színét? Itt ugyanaz a szitu. Ha megfojtjátok a másikat a ragaszkodásotokkal, csak szakítás lehet a vége.

Jó tanács: Legyenek barátaitok nektek és a párotoknak is, ne akarjátok a világ összes idejét együtt tölteni!

2. Féltékenység (vagy annak hiánya)

A zöld szemű szörny, ami nem mindig szörny. Az egészséges féltékenység jót tehet a kapcsolatnak. Kiváló eszköz arra, hogy érzékeltessétek a másikkal, hogy nem akarjátok elveszíteni őt.

Van viszont valami, ami nagyon nem oké: a privátszféra megsértése. Ha átbillen a sztori a beteges oldalra, nagyon nehéz türelmesnek maradni.

Jó tanács: Soha ne törjétek fel a párotok Facebookját, Instagramját stb.

3. Összeveszni a szülőkkel

Ki az, akit az ember még a szerelménél is jobban szeret? Hát persze, hogy anyu vagy apu! Ki az, aki mindenkinél régebb óta ismeri az embert? Hát persze, hogy anyu vagy apu! Ki az, akivel az embernek örök, mindennél erősebb kapcsolata van? Hát persze, hogy anyu vagy apu!

Ki az, aki mindig tudja befolyásolni az embert? Hát persze, hogy anyu vagy apu! Ki az, aki mindig a legjobbat akarja az embernek? Hát persze, hogy anyu vagy apu! Érted már?

Na, ki az, akibe soha nem szabad beleállni? Hát persze, hogy anyu vagy apu!

4. Megutáltatod magad a legjobb baráttal/barátnővel

A legjobb barát/barátnő és a szülő között az az alapvető különbség, hogy utóbbi feltétel nélkül jót akar. Ha anyu vagy apu boldognak látja a gyerekét, képes elfogadni akár azt a hibát is, hogy az ő aranyoskája rosszul választott.

Az előbbi képtelen erre. Missziójának érzi, hogy jobbá tegye barátja/barátnője életét, és ha az útjába kerültök, képes rajtatok is átgázolni.

Jó tanács: Ne tegyetek neki keresztbe, mert minden egyes találkozáskor két kézzel fogja kimosni a szerelmet a párotok agyából és szívéből.

5. A hobbi szent és sérthetetlen

Fontos, hogy az embernek legyen hobbija, ami kiszakítja őt a hétköznapokból. Sport, olvasás, játék, írás, akármi. Ha valaki csinál valamit – minden eddigi élettapasztalatom alapján tudom mondani –, nem azért van, mert ki nem állhatja az adott dolgot.

Jó tanács: Tolerancia. Ha valami kedves a másiknak, sose szóljátok le! Próbáljátok megkedvelni, de minimum maradjatok neutrálisak irányába!

5+1. Megcsalás

Ugye nem kell részleteznem?

Jó tanács: Ha azt érzitek, baj van, beszéljetek róla. A megcsalásnál minden jobb…