Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Ez a hosszú és BOLDOG párkapcsolat titka

A titok, amiért sokan ölni is képesek lennének.
 

Szevasztok, papikáim!

Evezzünk tovább együtt a szerelem tengerén! Ma elhozom nektek a rövid élet receptjét, azaz a hosszú és boldog párkapcsolat titkát. Remélem, imádjátok két végén égetni a gyertyát! Öt perc múlva már csak történelem leszünk, mert tönkretesznek minket a pasik vagy a csajok…

Természetesen csak vicceltem. Ahogy mondani szokták, a szerelem olyan betegség, ami akkor fáj neked, ha elmúlik neki. Na, én most azért vagyok itt, hogy ne fájjon senkinek! 5+1 lépésben levezetek mindent.

1. Közös programok

Mindennek az alapja. Tudom, sokszor lemondással jár, lenne más dolgotok is. De most akartok kapcsolatot, vagy nem?! Igenis rá kell szánnotok az időt arra, hogy együtt töltsétek a szabadidőtöket! Így töltődik a tématár.

Ha ez hiányzik, fennáll a veszélye, hogy nem tudtok miről beszélni a későbbiekben. Nincs annál kínosabb, mint amikor két ember teljes csendben ülnek egy szobában, és közben érzik, hogy mondani kéne valamit. Csak nem tudnak…

2. Kommunikáció

Mindig, mindenhol, minden helyzetben. Kezdjétek azzal, hogy elmondjátok egymásnak az összes titkotokat. Jobb lesz, ha rögtön azután kiteregetitek a szennyest, amikor kialakul a bizalmi viszony. Ezzel közelebb is kerültök egymáshoz, és távol tartjátok magatoktól a kellemetlen meglepetéseket.

Pozitív hozadéka még a dolognak, hogy ha a legféltettebb kincseiteket is kiadjátok, utána minden téma könnyűnek tűnik majd. Nagyon jó érzés, ha tudjátok, előjöhettek bármivel, a másik megértő lesz veletek.

3. Őszinteség

Fontos az őszinteség, de nem minden áron. Ha nem számottevő dologról van szó, és úgy gondoljátok, a másik félnek rosszul esne, ha őszinték lennétek vele, nyugodtan füllentsetek! Nem győzöm elégszer hangsúlyozni, hogy csak olyan esetekben, amik nem hatnak ki a későbbi életetekre.

Viszont hard témákban kerüljétek az őszintétlenséget, az tévhiteket szül. A tévhitek, hibás cselekedetbe hajszolnak. A hibás cselekedetek pedig fájdalmat okoznak. Valakinek biztosan.

4. Néha félre kell nézni

Természetesen nem megcsalásról beszélek. Azt ne nézzétek el senkinek! Itt apró hibákra gondolok, amikbe bár bele lehetne állni, mégsem tesszük meg. Miért? Mert szeretjük a másikat.

Rosszul esik, amit mond, de érezni lehet, hogy nincs benne rossz szándék? Nem rossz szándékkal mondtatok valamit, a másik mégis felvette? A megoldás mindkét esetben ugyanaz: engedjétek el! FONTOS: tudjatok bocsánatot kérni és megbocsátani!

5. Szabadság

Szabadság nélkül nincs boldogság. Bizalom nélkül nincs szabadság. Mire van tehát szükségünk a hosszú boldogsághoz? Töretlen bizalomra. És nem, ez most nem az a szöveg, hogy „bízzatok a másikban feltétel nélkül”.

Ez most az ellenkező oldalnak szól. Mindenkinek magának kell elérnie, hogy bízzanak benne. Ez már eggyel nehezebb, nem? Minden cselekedetünk előtt fel kell tenni a következő kérdést: „Ha ezt velem tennék meg, milyen hatással lenne a bizalmamra?”

5+1. Ne legyél csicska!

Ez a bónusz. Fiúknak és lányoknak egyaránt szól. Ne legyetek csicskák! Legyen önérzetetek! Ha mindig megalázkodtok, sosem lesztek boldogok. És van egy rossz hírem: ha olyannal fújt össze benneteket a szél, akivel „csicskulásnak” érzitek a lemondást, ne maradjatok vele!