Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Ugye te nem vagy ilyen? Smink, köröm- és hajfestés pasiszemmel

Akkor tegyünk tisztába egy-két dolgot...
 

Szevasztok, papikáim!

Itt az „Ugye te nem vagy ilyen?” sorozat következő része. Most megint jól megmondom mindenkinek. Ezúttal a társadalom által három legelfogadottabb hazugságot (pontosabban azok egyik vadhajtását) dobom be a fazékba, és addig főzőm, amíg teljesen meg nem puhul, hogy bevegye a gyomrunk.

A címből már ki lehetett találni, hogy a leginkább a lányokhoz fogok szólni. Persze ha akad pasi, aki magára ismer a leírtak alapján, természetesen hozzá is. Remélem, azért ilyen nem sok lesz! Na, akkor lássuk, mi a véleményem a női szentháromságról: a sminkről, a körömfestésről és a hajfestésről.

Mielőtt keresztre feszítenének és felgyújtanának a habzó szájú, kisminkelt, festett körmű és hajú nőstények, tisztázzunk valamit: a trió egyik tagjával sincs semmi bajom. Sőt, nyugodjon meg mindenki, még tetszik is. Mindhárom esetében van viszont egy határ, amit ha átlép valaki, egyszerűen a hányinger kerülget. Ideje meghúzni ezeket a vonalakat!

Smink

Kezdjük a sminkkel! Van egy dolog, amit nem értek. Miért van az, hogy az én bőröm akkor is gyönyörű, ha nem festem ki magam? A csajoké miért nem ilyen? A kérdés költői, de attól még nyugodtan válaszolhat valaki. De igazából nem ezért vagyunk most itt.

A lényeg, hogy elmondjam, hogy kioffol, amikor meglátom, hogy emberek lealapozózzák a pattanásaikat. Az egésztől olyan lesz a bőrük, mint a fehér csokis-somandulás jégkrém külseje. MIÉRT?! Jó tipp pasiknak: az első randit uszodába kell szervezni, ott minden kiderül.

Köröm

Itt két dolog van, amit a csökött agyam nem fog fel. Az egyik: miért kell öt centi hosszú, csillogó kövekkel kirakott műkörmöt csináltatni? Előfordult, hogy olyan körmöket láttam, amik alá be lehetett volna állni, ha esik az eső. A másik: miért kell lefotózni és az arcomba tolni Instagramon? Nincs olyan ember, aki erre kíváncsi.

Ha engem kérdeztek, ne is kenjetek semmit a körmötökre! Van egy ismerősöm, akinek már harmadjára gyullad be a körömágya a műkörömtől/körömlakktól. Higgyétek el, nem akartok emiatt sebészetre járni. Akinek szép a körme, annak naturálban is szép.

Hajfestés

Na, ez már talán pasiknak is érdekes lehet. Alapjáraton semmi bajom azzal, ha valaki befesti a haját. Viszont amikor minden héten más hajszínnel szteppel végig a suli folyosóján, az már gáz. Általában ezeknek az embereknek olyan szőrzet van a fején, ami egyszerűen sír és könyörög, hogy valaki vágja le.

Remélem, nem bántottam meg senkit, nem ez volt a szándékom. Annyit szeretnék, hogy mindenki nézzen kicsit magába. A szépség nem mérhető abban, hogy kinek milyen hosszú a körme, mennyire divatosan ombre (ha jól írom egyáltalán…) a haja, vagy mennyi vakolat van az arcán. Kívánom nektek, hogy találjatok olyan embert, aki akkor is szépnek lát titeket, ha ezek fullba’ lekerülnek. Az a legnagyobb kincs.

#csók, #csók, #puszi, #puszi,

Soma papa