Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Ezért nem fogsz együtt maradni a gimis szerelmeddel

Szomorú, de igaz...

Na, szevasztok, testvéreim!

A mai nap egy régi mondással indítok. A régi mondások pedig azért jók, mert általában az igazat mondják. Másképp nem lennének régiek, mert hamar elfelejtette volna őket az emberiség. Logikus. Szóval: „Az igaz szavak sosem szépek, a szépek sosem igazak.”

Ízlelgessük! Lehet, elsőre nem érzed úgy, hogy van benne igazság. Sőt, lehet, másodjára sem. Harmadjára viszont már kénytelen leszel elismerni, hogy „huh, ez tényleg ríl”. Csak gondolj bele! Hallottál már valaha olyan hazugságot, ami nem volt kedves a szívednek? És olyan igazságot, amit hiánytalan elégedettség követett? Na, ugye…

Egy olvasóm levélben kért meg, hogy boncolgassam egy kicsit a „gimis szerelem” témakört. Rajtam nem fog múlni. De megkérek mindenkit, hogy ne feszüljön be azon, amit most le fogok írni. Nyilva hallottunk már legendákat, hogy valaki élete végéig azzal a lánnyal/fiúval maradt, akit 16 évesen ismert meg. Én személy szerint még nem találkoztam ilyennel, és nem is gondolom, hogy ez az út járható lenne. Meg is tudom indokolni, miért.

Fájó igazság

Sorolhatnék apró indokokat napestig, a lényeg akkor sem változik. Azért fogtok egy napon szakítani, mert a kapcsolatotok mélyen szerelmes időszaka túl korán történik. Lehet, hogy most ezt nem hiszed el, de tudom, miről beszélek. Én már arról a hegyről jövök lefelé, amire te még csak most mászol fel.

A legszebb napjaitokat, heteiteket, hónapjaitokat akkor töltitek el, amikor még borzalmasan korlátozva vagytok szülők, tanárok vagy akár a törvény által. Mire gondolok pontosan? Röviden arra, hogy még minden téren gyerekek vagytok. Kicsit hosszabban pedig arra, hogy még tényleg minden téren gyerekek vagytok.

Az idő pénz, az idő és a pénz

Nincs önálló keresetetek. Persze a boldogságnak nem alapfeltétele a pénz. Most tegye mindenki a szívére kezét, és mondja, hogy nem teszi könnyebbé a dolgokat! Sajnos könnyebbé teszi, és az emberek hajlamosak feszülni azon, ha nincs elég.

Az időtök és a tartózkodási helyetek is korlátok közé szorul gimiben. Jó lenne együtt elmenni valahová, de holnap témazáró. Ha nem tz, akkor anyu vagy apu talál ki valamit, ami miatt minden kútba esik. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez nem a ti hibátok. Ez mindenkivel megtörténik.

Mi lesz gimi után?

Szóval a legjobb időszakban valami mindig megakadályozza a teljes boldogságot. És ne értsen félre senki, a szerelem így is marha jó érzés. De nem 100%-os. És mire odakerültök, hogy már semmi sem állhat az utatokba (lehetne menni bulizni, utazni, bármi…), valami kialszik.

És akkor még nem beszéltem arról, hogy a fősulin, az egyetemen és a munkahelyen összezsúfolnak csupa azonos érdeklődési körrel megáldott fiatalt. Hirtelen átértékelődik minden, amit a gimiben közösnek gondoltál. Ijesztően kevés lesz.

Akkor most tegyük félre ezt az egészet, amit elmondtam, és legyél szerelmes! Legyél szerelmes, mert az jó! Ne törődj azzal, hogy mi lesz holnap vagy a következő pillanatban, csak azzal, hogy mi van most! Adj meg a másiknak mindent, és ne kérj cserébe semmit! És ki tudja, talán te lesz az, aki megváltoztatja a véleményemet erről az egészről… 🙂

#puszipá,

Soma bá’