Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

A csók nem minden esetben megcsalás

Ezzel nem leszek népszerű...
 

Szevasztok, testvéreim!

Megkérek mindenkit, aki úgy érzi, az érzékeny lelke nem fogja kibírni a véleményformálást, amit a cím sejtet, most hagyja el ezt az oldalt! Nem fogok megsértődni, ugyanúgy fogok neki örülni, ha elolvassa a következő íráSOMAt. Csak szeretnék vigyázni az emberek lelki békéjére. Ha elmész, megértelek; ha maradsz, megköszönöm.

Tudod, melyik a leggyakoribb hazugság a világon? Hagyok egy kis időt gondolkozni. Na, semmi? Nem, nem az „öt perc és ott vagyok”. Nem is a „semmi baj”. A válasz elkeserítő lesz: „szeretlek”.

És azt tudod, hogy melyik az a nap, amikor a legtöbb embert átverik? Annyit segítek, hogy nem április 1-je. Mi előzi meg a bolondok napját? Jó, ha ránézel a naptárra (vagy az előző bekezdésre), nagyjából azért ki lehet sakkozni, hogy a Valentin-napra gondolok.

Látom magam előtt, ahogy téped le a Soma-posztert a faladról, előveszel egy doboz gyufát, és tábortüzet raksz a szobád közepén. Pedig még csak most kezdek belejönni. Úgy gondoltam, a megcsalással készítem elő a szerelmesek napját. Jó ötlet volt, mi? Szubjektív vélemény következik.

Szemezgessünk!

Reggel a metrón vagy buszon összeakad a szemed egy csajjal/sráccal. Ez azt jelenti, hogy rögtön a kapcsolatotok végállomásáig utazol? DEHOGYIS! Aki ezen feszül, azzal inkább szakíts!

Ezt mindenki csinálja. Sokszor nincs is érzelmi töltete. Ha mégis van, gondold át reálisan: vajon milyen jövője van egy ilyen „kapcsolatnak”? Valószínűleg háromszor látod életedben az adott illetőt – először, utoljára, soha többet. Tehát ha nincs fizikai kontaktus, nincs megcsalás sem? Azért nem ilyen egyszerű…

Kalózok az érzelmek tengerén

Az érzelmi megcsalás szerintem sokkal durvább, ezért sokkal jobban is fáj, mint a „hagyományos” fajta. Tudod, ez az, amikor a sikereidnek nem a pároddal örülsz, és a valós gondjaidat sem neki mondod el, hanem egy harmadik félnek.

Nálam ez azért súlyosabb, mert nem két perc kell, hogy kialakuljon. Hónapokra, évekre van szükség, hogy erre a szintre eljuss. Az idevezető út kőkemény hazugságokkal van kikövezve. A fő oka pedig az, hogy nem mered meglépni a szakítást. Halál. Hidd el nekem, tesó, halál.

Van elfogadható megcsalás?

Megérkeztünk. Most kell kiszállnod, ha nem bírod a kiképzést. Szerintem van. Igaz, hogy csak egy esetben, de akkor is van. Csak annyit mondok: távkapcsolat.

Nem találkoztam még olyan párral, akinek bejött a távkapcs. Teljesen mindegy, mennyire szeretitek egymást, ha külön országban tartózkodtok, alább fog hagyni az a bizonyos szenvedély. (Igaz, Bori?) És ki az a hülye, aki Skype-on vagy Messengeren szakít? A személyes találkozás ilyen esetben alap, csak kivitelezhetetlen.

Szóval ott vagy, hogy van egy csajod/pasid, aki másik országban tartózkodik. Vagy te, és beleszerettél egy másik csajba/pasiba. Belátható határidőn belül nem tudsz találkozni a pároddal. Mit csinálsz? Ha azt mondod, hogy nem mész bele a tilosba, hatalmas kamus gyerek vagy. Ilyenkor fel kell dolgozni, hogy ezt a próbát már nem bírtátok ki.

Most akkor hol húzzuk meg a vonalat?

Na, ez az! Okoskodhatok én itt akármit, ezek csak random betűk egymás után. A valóság annyi, hogy: tehetsz te bármit, mondhatsz te bármit, ha a másik fél eldöntötte, hogy megcsaltad őt, akkor bizony megcsaltad. Pont. Ha rám hallgatsz, megbeszéled előre, hogy mi fér bele, az a legtisztább.

#necsaljmegsenkit, #nemjóérzés,

Soma papa