Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Elmondom, miért nincs pasid

Vastagon benne vagy te is.
 

Szevasztok, testvéreim!

A mai fájni fog. Megint. Haha, csak a szokásos. Egész héten azt kaptam az arcomba Instán és Facebookon, hogy kinek milyen szép csaja és kinek milyen jó pasija van – egyik oldalról. A másikról meg azt, hogy mekkora gáz a Valentin-nap. Most az utóbbi brigád tagjaihoz fogok szólni. Bár az első csapatról is megvan a véleményem…

Vágom, hogy zavar, hogy nincs kihez odabújni február 14-én. Tudom, hogy rossz, ha senki sem mondja a szerelmesek napján, hogy szerelmes beléd. Nyugi, lesz ez még máshogy is! De azért vagyok itt, hogy elmondjam, miért van most így, ahogy. Ezért nincs pasid:

1. Neki tökéletesnek kell lennie

Úgy gondolod, hogy hozzád csak a tökéletes illik. Nem vagy hajlandó lejjebb adni a maximumnál. Elvárod, hogy a fellegek fölé repítsen, és ott is tartson örökké. Nyilva. Van egy kilométer hosszú listád, amin levezeted, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie. Csak egy dolgot szoktál elfejteni: te sem vagy hibátlan.

Ha egy pasi bizonytalan, akkor rögtön gyökérnek nézed. Viszont ha te viselkedsz úgy, ahogy nem kellene, az vagy cuki, vagy megbocsátható hiba. Kettős mérce…

2. Mindenkiben az exed keresed

Ha valaki kérdezi, persze azonnal max. hangerőn ordítod, hogy te már túl vagy rajta. Ja, túl… Csak amikor olyan szituációba kerülsz, ami egy kapcsolat szempontjából sorsfordító lenne (pl. csók), akkor azonnal leblokkolsz, mert eszedbe jut az előző barátod/barátnőd.

Fiatalok vagyunk – vagyis te –, szóval próbálj meg élni, ne a múltban keresd a válaszokat, mert ahogy benne van a nevében is, az már elmúlt. Irány a jövő!

3. Előítéletek

Amikor megismersz egy új embert, azonnal hozzákombózod az élettörténetét, felvázolod a személyiségét, és úgy teszel, mintha mindenkinél jobban tudnád, ki ő és merre tart. És a legjobb, hogy ezek alapján el is könyveled, és adott esetben meg is utálod az illetőt.

És ami a kedvencem, hogy el sem gondolkozol azon, hogy adni kéne esélyt az embereknek. Egy rossz mondat után kikukázod még a jóistent is. Álljunk már meg!

4. Pánik

Görcsölsz. Görcsölsz azon, hogy téged miért nem visz el senki. Görcsölsz azon, hogy a többieknek milyen jó, neked pedig milyen rossz. Görcsölsz azon, hogy mit szólnak hozzá az emberek, hogy szingli vagy. De ez mind felesleges.

Hidd el, hogy a generációd annyira elbaltázott és önző, hogy mindenki csak magával törődik. Szomorú, de attól még igaz…

#csaknyugi, #písz, #láv,

Soma papa