Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Ugye te nem vagy ilyen? Nyílt levél azoknak, akik hisznek a horoszkópban

Lássuk, mit mondanak a csillagok!
 

Szevasztok, papikáim!

Ma horoszkópozni fogunk. Először megnézünk pár mondatot, ami a horoszkópod alapján igaz rád. Ijesztően durván leírja, hogy milyen vagy. Felkészültél? 3… 2… 1… Mehet!

Kos

Aki mindig a társaság középpontja.

Bika

Az örökös törekvő.

Ikrek

Az, aki tele van szeretettel.

Rák

Ha valami nem megy, nem stresszeli magát rajta, új kihívásokat keres.

Oroszlán

Az egyetlen, aki uralkodik!

Szűz

Aki magasabbra tud törni, mint a többiek.

Mérleg

Aki mindig elnyeri szíve választottját.

Skorpió

Az, aki mindig jobban ragyog, mint a többiek.

Nyilas

Aki a legjobban be tudja magát lopni az emberek szívébe.

Bak

Aki kiáll magáért.

Vízöntő

Csak a mának él.

Halak

Mindig feszegeti a határokat.

Ugye mennyire király? Remélem, mindenki boldog, hogy megtudta, milyen a személyisége. Hiszen ez olyan információ, amivel eddig a pillanatig senki sem volt tisztában. Légy oly’ bátyám, és írd már meg kommentben, hogy mi jött ki neked, mert engem is nagyon érdekel! Ja, úgy nézzétek, hogy én Nyilas vagyok – nem véletlen lopom be magam azonnal az emberek szívébe.

Na, most pedig fordítsuk komolyra a szót! Remélem, túlságosan nem kajáltátok be a dolgot, és nem kezditek mostantól a fent álló mondatok szerint élni az életeteket, mert kamu az egész. Utánanéztem az interneten, hogy melyik jegyre melyik tulajdonság jellemző, majd jól összekevertem őket. Alsó hangon Sherlock Holmesnak kellene lenned, hogy vissza tudd vezetni, hol álltak a mondatok eredetileg.

A világ összes pénzét fel merném tenni, hogy olvasás közben elismerően bólogattál, és nyugtáztad, hogy mennyire igaz rád az adott jellemzés. Hát persze! Épp itt van a kutya (vagy az egymilliószoros szuperhold) elásva: mindig mindenki csak a sajátját olvassa el, a többire nemhogy rá sem néz, fel sem fogja, hogy ott van. Éppen ezért nem vágják le az emberek, hogy nagyjából mindegyik egyforma. Általánosító, mindenkire igaz, tucat dolgokat írnak le.

Ha logikusan átgondolod, a hori azt mondja, hogy a bolygón csak 12-féle ember létezik. Egy egyszerű Google-kereséssel megtudhatjuk, hogy Föld nevű bolygó népessége 2016-os adatok szerint 7,442 milliárd. Tehát 12-szer 620 millió ugyanolyan emberrel élünk együtt. Nyilva. És most jön majd az ilyen-olyan aszcendens szöveg, meg mit tudom én…

Vágom, hogy egyszerűbb olyan világban élni, ahol készen kapod a valóságot, és neked semmi pluszt nem kell tenned azért, hogy kiteljesedj. Könnyebb egy előre meghatározott úton – amit jelen esetben horoszkópnak hívunk – haladni, így kizárhatod az ismeretlen, új dolgokat, mert azoktól félsz.

Most biztosan tagadsz, és azt mondod, hogy ez nem igaz. De gondolj csak bele jobban! Hogy csak egy példát említsek: tuti, hogy te is olyan vagy, hogy nem frissíted be azonnal a telódon az op. rendszert, mert ragaszkodsz a régihez/az új biztos rosszabb/veszélyesebb. Eltaláltam?

Oké, sok lesz, abbahagytam, simán lehet, hogy én vagyok a hülye. Majd megkérdezem a csillagokat, hátha megmondják… 🙂

#nyilva, #természet,

Soma papa