Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Ugye te nem vagy ilyen? Tulajdonságok, amiktől mindenki falra mászik

Remélem, nem ismersz magadra...

Sziasztok, srácok!

Múltkor metróztunk Patrikkal, az unokatesómmal. Észrevettünk egy nőt, aki olyan vastag könyvet cipelt magával, amilyet még soha nem is láttunk. Nem hittük el. Aztán az a hülyegyerek egyszer csak megszólalt: „Ez a könyv azoknak az embereknek a listája, akiket igazából utálok…” Szerintetek mennyire szakadtam? :DDDDDDD

Ha belegondolunk, mindenki össze tudna állítani egy ilyen listát. Na, jó… Nem ilyen hosszút, de jó pár nevet fel tudnánk sorolni mindannyian, ebben biztos vagyok. És tudjátok, mi a legdurvább? Hogy mindegyikben lenne valami közös. Más név, más kinézet, de a tulajdonságokra Ctrl+c – Ctrl+v. Na, ezeket fogom most felsorolni.

Túlbuzgóság

Milyen a túlbuzgó ember? Mindenkivel jó arc, mindenkin segíteni akar. Még akkor is, ha a másik fél egyáltalán nem tart igényt a szolgálataira. Azt hiszi, központi figura, pedig valójában a többi ember a háta közepére sem kívánja.

Ja, és általában Superman a példaképe. Senki sem tudja, miért. Valószínűleg rá szeretne hasonlítani, de nagyon nem sikerül neki…

Amikor a hülyeség szorgalommal párosul

Fuuuuuuh, de utálom ezt! Összefoglalom, mit nem csípek az ilyen arcokban. Mindig ők akarnak csinálni mindent, de nem veszik észre magukon, hogy szerencsétlenek. Egymás után érik őket a kudarcok, de még ez sem tudja meggyőzni őket arról, hogy feladjanak valamit. Nem lehet megmondani nekik a valóságot, mert összetörné őket.

Nehéz eldönteni, hogy szánalmat vagy utálatot érzek ez iránt. Talán mindkettőt.

Önimádat

Akiben ez megvan, attól minden sztorit hallottál már tőle ötezerszer, de ez neki fel sem tűnik. Órákon keresztül képes mesélni, hogy mit csinált a munkában, hétvégén, hétköznap, szabadidejében, BÁRMIKOR. Olyan részletekbe is beavat, amire nagyon nem vagy kíváncsi. Kívülről tudod a magánéletét, de úgy, mintha könyvből olvasnád.

És tudod, mi a legparább? Hogy eszébe sem jut megkérdezni, mi van veled.

Passzív-agresszió

A kedvencem. Az ilyen srácok/lányok tele vannak elfojtott feszültséggel, amit életük folyamán egyszer sem engedtek ki. Ha nem értenek valamit, az csak támadás lehet. Támadásra pedig mi a természetes reakció? A védekezés. Passzív-agresszív módszerekkel próbálják érvényesíteni érdekeit, és ezek az érdekek sokszor kimerülnek annyiban, hogy keresztbe tegyenek a másiknak.

A tulajdonság legrosszabb oldala akkor jön ki, ha „gazdájuk” hatalmat kap a kezébe. Bár már találkoztam ilyennel, szerencsére ez nem sűrűn fordul elő.

Na, csávók! Írjátok meg Facebookon kommentben, hogy ti milyen tulajdonságoktól másztok fel a falra rákjárásban! Addig is…

#puszi, #nelegyetekilyenek,

Somapapa