Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

5 dolog, amit soha NE tegyél meg egy pasiért!

Hasznos tiltólista.
 

Helló, gyerekek!

Soma papa újra itt. Soma papa újra tiltólistával jelentkezik. Bocs, srácok, a változatosság kedvéért ma is a csajokhoz szólok. Úgy érzem, ők jobban igénylik az útmutatáSOMAt. Hát legyen!

Ahogy pörgetem a Facebookot meg az Instát, rengetegszer látom, hogy mekkora szerelmekben vannak emberek. Viszont ott, ahol a legtöbben elolvadnak, hogy mennyire cuki az adott párocska, én próbálok a dolgok mögé nézni. Legtöbbször kritikus szemmel keresem az ilyen posztok mögötti lemondásokat. És az a durva, hogy sokszor igazam van – egy rahedli „szerelmes párt” ismerek, akik csak a közösségi oldalakon boldogok.

De hol rontják el? Általában ott, hogy olyan áldozatokat hoznak, amiket valójában nem is akarnak. Na, ez a bejegyzés most azért született, hogy ne jusson senki erre a sorsra. Összeszedtem az alapszabályokat, amiket soha ne vállalj be egy pasi kedvéért!

1. Ne fizess mindent!

Fogtok randizni. Sokat. Fogtok fizetős helyekre járni. Szintén sokat. Vesztek majd kaját-piát. Még többet. És ezekért fizetni kell. RENGETEGET. Tudjuk, hogy a pénz nem boldogít – de azt is, hogy jó, ha van.

A legnagyobb gyilkos egy kapcsolatban, ha a dolog finanszírozási része elcsúszik egy oldalra. Ennek gátat kell szabni. A legegyszerűbb, ha megállapodtok, hogy mindent feleztek. Ha erre törekedtek, nem lehet baj.

2. Ne légy szerelemrabszolga!

Most biztosan nem érted, mire gondolok. Kik azok a szerelemrabszolgák? Elmondom. Azok, akik mindent hajlandók megtenni a szerelmükért. És mindezt már-már kellementlenül görcsös szinten űzik, pedig a párjuk nem várja el tőlük.

Hosszú távon ez a szerelemrabszolgákban kiégést, a másik félben pedig egyfajta nyomasztó érzést eredményez. A legegyszerűbben úgy tudod elkerülni ezt a gödröd, ha nemcsak adsz, hanem kérsz is néha. Hidd el, sokkal jobb lesz! J

3. Ne légy harmadik fél!

Előfordul, hogy későn futsz össze életed párjával. Megesik, hogy már foglalt lesz, mire megismered. Viszont ha egy pasi úgy kezd veled, hogy nem dobja előtte a barátnőjét, jó már nem sülhet ki a kapcsolatotokból. A legjobb mindig tiszta lapra rajzolni. Ha valaki még csak a hajlandóságot sem mutatja, hogy egyértelműen téged akar, mi lesz később?!

A legkorrektebb minden fél részéről, ha csak akkor történik több, ha a kereszteződés minden pontján zöld a lámpa. (Gyönyörű hasonlat.)

4. Ne hagyd, hogy titkoljon!

Már hónapok óta együtt vagytok, de még nem találkoztál a családdal/barátokkal? Úgy érzed, kerüli azokat a szitukat, ahol be kellene téged mutatni a hozzátartozóknak? Nem kell egyből a legrosszabbra gondolni. Simán lehet, hogy csak benne vannak bizonyos gátlások, vagy csak félt az idióta barátaitól. Ne parázz!

Megoldás: Ha már nagyon erős a gyanúd, hogy titkol téged, vedd a kezedbe az irányítást! Ültesd le, és kérdezz rá, miért csinálja ezt! Tuti, hogy lesz rá magyarázata…

5. Ne változz meg miatta!

Ez talán a legvilágosabb. Ha valaki szeret téged, azért szeressen, ami te vagy. Ne azért, ami te lehetnél. Pont.

#necsináljátok, #ténylegne,

Soma papa