Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Ezeket soha ne vedd fel! Az 5 legdurvább tavaszi divatbaki

Soha, soha, soha...
 

Szevasztok, drága testvéreim!

Előző héten elérkezett a nap, amit a legjobban imádok minden évben. A nap, amikor hivatalosan is megkezdődik a buliszezon. A nap, amikor egy csapásra minden világosabb és vidámabb lesz. A nap, amikor olyan vagyok, mint akit a tehén szájából rángattak volna ki, mégsem rossz a kedvem. Nem, nem a szülinapomról van szó. A nyári időszámítás kezdetéről! YEAAAH!

Bár a télből még nem igazán vergődtünk ki, a vastag ruhákat már betettük a szekrénybe pihenni. Minden évben elmondom, hogy „ilyen sokáig még sosem volt rossz idő”, és ez idén sem lesz másképpen: ilyen sokáig még sosem volt rossz idő!

Éppen erre gondoltam valamelyik nap, amikor a +3-4 fokos hidegben megláttam egy lányt nem kicsit alulöltözve. Úgy gondoltam, ismét fel kell kapcsolnom a szirénákat a divatrendőrség járőrkocsiján. Ez ma be is következik – összeszedem, hogyan NE öltözz tavasszal!

1. Bokavillantás a fagyban

Remélem, senkinek nem okoz meglepetést. A bokavillantás az téma, amiről talán a legtöbbet szó volt a blogomon. Nem, nem maga a tény zavar, hogy kilógatod a bokád. Az durrantja szét az agyamat, hogy ezt olyan időben teszed, amilyenben a titanicos Jack Dawson sírva könyörögne egy kis jeges vízért, hogy felmelegítse magát. Aztán meg megy a sírás, hogy megfáztál.

2. Korai rövidnadrág

Most komolyan? Rövidnadrág márciusban? Rövidnadrág 2018 márciusában? Hol élsz te?! Tökre megértem a motivációdat. Utálod a telet, már nagyon eleged van a rossz időből; és úgy gondolod, ha nyári ruhákat veszel fel, előbb fog kisütni a nap. Van egy baromi rossz hírem: nem így van, a Napnak fogalma sincs arról, ki vagy te.

3. Short + cicanadrág = ???

Számomra érthetetlen kombináció. Ha megfeszülnék, akkor sem tudnék pozitívan nyilatkozni róla. És ezt nem (csak) azért mondom, mert elvesztem az emocionális megjegyzések tengerén; racionális érvem sincs mellette. Hiszen egy darab nadrágot sokkal egyszerűbb fel- és levenni, mint kettőt. Szimpla matek…

4. Szanaszét szakadt farmer

Tudom, hogy bármit írhatok, akkor is fel fogod venni, mert úgy gondolod, menő. Nem, nem az. Minek veszel fel egyáltalán gatyát, ha a 90%-a egy az egyben hiányzik? (Arról nem is beszélve, hogy 90%-kal drágább, mint egy EGÉSZ farmer…) És mielőtt bárki bármit félreértene: nem azzal van bajom, hogy van 1-2 szakadás vagy lyuk a nadrágodon. Emiatt ne is lázadozz!

5. Cipő + bokazokni + rövidnadrág

Huh, talán ez a legborzasztóbb mind közül. Fektessünk le néhány szabályt! Első: bokazoknit ne vegyél fel! Második: Ha már felveszed, ne akard mutogatni! Harmadik: Ha olyan nadrágban vagy, amiben látszik a bokád, két opció közül választhatsz. Vagy felveszel egy vicces mintás zoknit, vagy titokzoknit. De a full titkosat, ami egyáltalán nem látszik!

Remélem, időben érkeztem ezzel a listával, és még nem avattad fel az összes tavaszi holmidat. Ha valamivel nem értesz egyet, vagy szerinted kihagytam valamit, dobj egy kommentet Facebookon.

#öltözzfel, #deneígy,

Soma papa