Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Az 5 leggyakoribb tévhit a pasikról

Azt látom, káosz van a fejetekben, csajok...
 

Sziasztok, lányok és fiúk!

Pár hete volt egy bejegyzésem, amiben összeszedtem a leggyakoribb tévhiteket a csajokról. Finoman szólva is nagy sikert arattak a szavaim. Úgy voltam vele, megcsinálom a cikk pepitáját is, csak azért, hogy ne legyen káosz a fejetekben. Mert sajnos azt látom, hogy van. Bőven…

A Z-generációra kimondottan jellemző – főleg a lányokra –, hogy nem kérdeznek. Nem kérdeznek a suliban, nem kérdeznek otthon, nem kérdeznek SEHOL. A legrosszabb, hogy nem azért nem kérdeznek, mert nem tudnak vagy nincs jó gondolatuk. Azért nem kérdeznek, mert nem mernek. Félnek attól, hogy valaki hülyének nézi őket.

Van egy rossz hírem, a fent leírtak rád is igazak. Tudom, hogy olyan vagy, hogy felépíted fejben a magad kis világát, és nem vagy hajlandó kilépni abból. Az ilyen attitűd a tévhitek melegágya. A legkártékonyabb akkor lehet, amikor emberek megítélésében befolyásol. Például a pasikéban. Nézzünk pár példát!

1. Utálják a romantikát

Rengeteg csajszi gondolja úgy, hogy a pasik nem igénylik a romantikát. Valószínűleg ez a filmekből megismert egybites agyú, agyontetovált, akcióhősöknek köszönhető. Mindenkit ki kell, hogy ábrándítsak, ilyen csávókkal a valóságban senki sem fog találkozni.

Ez most nagyon durva lesz, talán el sem fogod hinni. Pedig igaz. A pasik néha sírni is szoktak. Hihetetlen, mi? Erről egy fiú sem beszél szívesen, de hagyjátok átverni magatokat!

2. Csak kocsik?

Igeeen, a kedvencem. A férfiagyat nem hozza izgalomba semmi más, csak a kocsik. Nyilvaaaaa. Csak azért, mert a kopasz úriember eljátszotta az autós filmben, rögtön általánosítani kell? A közélet, a zene, a könyvek, a lányok, a tanulás minket egyáltalán nem mozgat meg. Remélem, mindenki érzi az iróniát.

3. Mindegy, mi van belül

Ha annyi forintom lenne, ahányszor azt hallottam, hogy a srácokat nem érdekli a belső, csak a külső; a világ leggazdabb embere lennék. Valószínűleg akkor ezt a blogot sem írnám. Szóval legyetek hálásak, hogy nem fizet érte senki .

Ha nem lennék túl szigorú, azt mondanám, hogy ez a gondolat sértő a fiúk számára. Ha pedig reálisan nézem, akkor kőkeményen felháborodok. Ezzel kb. azt mondjátok, hogy nekünk nem számít, hogy tudunk-e értelmesen beszélgetni. Azt állítjátok, hogy nincs igényünk a korrekt eszmecserére. Ez pedig legalább annyira bántó, minthogy egy lány belsője nem számít.

4. Utálják, ha a lány kezdeményez

Valaki egyszer kimondta, a többi ember pedig csirkék módjára ment utána. Miért elítélendő az, ha egy lány kezdeményez? Nem minden esetben, csak néha. Pont csak annyira, hogy megkapjuk azt a fajta megerősítést, amit ti minden áldott nap görcsösen, telefonnal a kezetekben kerestek az Instán.

5. „Majd értem megváltozik”

Mind közül ez a legsúlyosabb – és a legviccesebb is. Az a csávó még nem született meg, aki érted megváltozna. Mondhat bármit, lehazudhatja az égről a csillagokat is, az ösztöneit akkor sem tudja háttérbe szorítani. Most nyilván többen felhördülnek, hogy ők bizony találtak ilyen palit. Csak várják ki a végét…

#písz, #láv,

Soma papa