Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

5 dolog, amit egy pasi elsőre megnéz a csajokon

Jobb, ha ezeket a dolgokat rendbe teszed!

Üdv újra, itt Soma papa!

Ma kicsit megint szerelemdoktorba fogom tolni – persze csak akkor, ha nem bánjátok. Bár már lassan a Heltaiék kisebbik gyereke elveszi a kenyeremet ezen a téren, azért az öreg Soma nem felejtett el a lányok nyelvén beszélni. Az, hogy hagyom kicsit játszadozni Mikikét, nem jelenti azt, hogy már nem fogok írni ebben a témában.

Ma úgy keltem fel, hogy van kedvem karcolgatni kicsit fiúkról és lányokról. Átpörgettem az eddigi bejegyzéseimet, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy még nem írtam soha arról, hogy mit néznek meg elsőként a srácok a csajokon. Hatalmas hiba, elnézést kérek, most betömöm ezt a hézagot.

Tudtad, hogy 7 másodperc elég, hogy valakiről véleményt alkoss? De írhatom máshogy is: tudtad, hogy 7 másodperc elég, hogy valaki véleményt alkosson rólad? Megint máshogy: tudtad, hogy 7 másodperc elég, hogy egy pasi véleményt alkosson rólad? Így már azért elég para, mi? Na, nézzük, mi alapján ítélnek a pasik!

1. Arc

Nincs olyan ember, aki ne a másik arcát nézné meg első találkozáskor. Ez reflex. Ha azt hiszed, hogy a srácoknak fontos, hogy valakinek olyan feje legyen, mintha most mentették volna el Photoshopban, tévedsz. Elég, ha van valami különleges rajtad. Egyetlen részlet – például ha hangsúlyos az arcéled – elég ahhoz, hogy megfogj valakit.

A lényeg, hogy tudd, milyen „’képesség’’ birtokában vagy. Ha sikerül hangsúlyozni a részleteket, irányíthatod a másik figyelmét.

2. Tekintet

Az arccal nagyjából egy időben nézünk rá. Ja… Nem véletlen mondják, hogy a szem a lélek tükre. Nincs vonzóbb annál, mint amikor egy csajnak a szemében látom az intelligenciát. Vágod, meg lehet mondani valakinek a szeméből, hogy milyen ember.

Amire figyelj: Pislogj! Nincs annál ridegebb, mint amikor valaki nem pislog hosszú ideig. Légy természetes: ne nyisd túl nagyra, de ne nézz csíkszemekkel sem a másikra!

3. Testtartás

Szintén árulkodik a személyiségről. Ha valaki összeroskadva, összegörnyedve közlekedik, bekategorizáljuk a visszahúzódónak. Ha az ellenkezőét teszi, és túlságosan kihúzza magát, nagyképűnek tituláljuk.

Próbálj gyakorolni a tükör előtt, látni fogod, mikor vagy magadnak a legszimpatikusabb. Ezen kívül kérd ki a barátaid véleményét is, hogy mondják el, mint gondolnak a testbeszédedről. Ha igazi barátok, tudnak úgy érvelni, hogy ne sértődj meg.

4. Cipő

Nincs még egy olyan tárgy, ami olyan szinten le tudja írni, milyen a gazdája, mint a cipő. Ha egy cipő koszos, valószínűleg igénytelen a gazdája. Ha túl tiszta, nyilvánvalóan mániákus. Nem mondom, hogy most azonnal szaladj, és koszold össze a fullos csukádat, de ne is törölgesd betegesen!

Itt is van lehetőséged manipulációra. Amikor cipőt választasz magadnak, keress olyat, ami tükrözi a stílusodat!

5. Mosoly

Ha valaki végigméri az arcod, a tekinteted, a testtartásod, aztán meghesszeli a cipődet is, hidd el, el fogsz mosolyodni. Nyilva csak akkor, ha észreveszed. Ha szimpatikus a mosolyod, bárkit kenyérre kenhetsz. De mi kell, hogy szép legyen a mosolyod?

FOGORVOS! Ez tényleg nagyon fontos. Járj szűrővizsgálatokra félévente, hogy időben kiderüljön, ha valami baj van. Ne hagyd, hogy olyan legyen a fogsorod, mint a léckerítés bombázás után. Ja, és még valami: a fogszabályzó sem ördögtől való dolog…

Na, jobb voltam, mint Miki, mi? 😉

#szevasztok, #puszi,

Soma papa