Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Ugye te nem vagy ilyen? Nyílt levél a kőgazdag bulikirálynőknek

Csak miheztartás végett.

Na, szevasztok gyerekek!

Rég volt már része az „Ugye te nem vagy ilyen?” című, méltán népszerű és nagysikerű, illetve legalább ennyire mélyenszántó cikksorozatomnak. Akik hiányolták, most örülhetnek; akik pedig tartottak tőle, hogy egyszer megtalálom őket, retteghetnek. Nem tűntem el. És a legnagyobb bánatukra nem is fogok…

Sokat gondolkoztam rajta, hogy kit kéne betalálni. Lassan már többen kapták tőlem az ívet, mint a Föld teljes lakossága, szóval tényleg nem sokan maradtatok. De nem én lennék a nagy Soma papa, ha nem találnék a semmin is valamit, amibe bele tudok kötni.

Így hát felkaptam egy gumicsizmát és térdig gázoltam az Instagram trágyaszagú, önimádattal és fancy dolgokkal átitatott világába. Láttam az önbizalom roskadozó palotáját, amelynek düledező falait agyonfilterezett fotókkal próbálták megtámasztani. A közösségi médiában villogó, kőgazdag bulikirálynőkhöz szólok most. Isten óvja őket:

Szerbusz, kedves!

Ha lehunyom a szemem, tudom, hogy min olvasod ezt a bejegyzést: iPhone X-en. Ha igazán koncentrálok, azt is látom, hogy az az iPhone X bizony 256 GB-os. Hogy miért? Jaj, hát nyilva azért, hogy legyen bőven hely az összes jelentéktelen fotódnak. A fotóknak, amiket buli előtt, közben és után készítesz magadról és a barátnőidről, akik veled együtt nyomják a partyt, mint süket a csengőt. Ja, és ezek a képek megvannak négy különböző kameraállásból, mert hát ugye a többi tyúk is ugyanazt csinálja, mint te.

Egy fotó a koktélról (#mutimitiszol); egy fotó a hajnali gyrosról (#mutimiteszel), amit majd le kell edzeni. Plusz egy fotó az outfitedről is (nehogy már csak az a pár csóró lássa, akivel összefutsz az utcán), amihez nem tudsz hashtaget írni, mert magyar nincs hozzá, angolul meg nyilva nem tudsz. Miért is tudnál?

Már az is vajúdással felérő szenvedés, hogy megtaláld a megfelelő Snapchat-filtert; miközben az átlagember számára ismeretlen kedvenc DJ-d önti a fekáliát a közönség arcába a hangfalakon keresztül. Nem érted, miért írom ezt, mi? Pedig az a #legjobbhely, ott vannak a #legjobbarcok, és odajárnak a legmenőbb #focistafiúk is. Na, én (és szerintem beszélhetek nyugodtan mások nevében is) ettől rosszul vagyok!

Hányok attól, hogy hozzá van nőve a kezedhez a telód, és a mi arcunkba tolod azt, hogy mennyire jól érzitek magatokat a spanjaiddal. És senki más nem készíthet rólad/rólatok fényképet, csak ti, vagy az, akinek ti engedélyezitek. És nem, nem a személyiségi jogok miatt, azért, mert iPhone-on kívül semmi sem jó. Még az esemény hivatalos fotósának több millás gépe sem.

Nagy fájdalom, hogy el sem gondolkozol azon, hogy rossz az út, amin jársz. El sem gondolkozol azon, hogy ez az egész nem természetes, amit csinálsz. El sem gondolkozol azon, a szüleid mennyit gályáznak azért, hogy ezt megtehesd. És a legrosszabb, hogy boldogtalan vagy –  figyelemre és megerősítésre van szükséged. Egy jó tanács a végére, ha elfogadod: egy fokkal szerényebben, és akkor talán találsz valakit, aki mindezt megadja neked abban a világban is, ahol nincs szükség telefonra…

#puszi #nelegyetekilyenek,

Soma papa