Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

A 6 legnagyobb hiba, amit tavasz elején elkövethetsz

Elköveted őket, aztán meg fogod fejed...
 

Na, szevasztok, csibészek!

El sem hiszitek, mióta várom már ezt a blogbejegyzést magamtól. A blogolást tavaly szeptemberben kezdtem, azóta lefolyt már egy-két csepp víz a Dunán, nem? Na, ez az egyik olyan téma volt, ami elindított az úton, hogy elkezdjem publikálni az íráSOMAt. Kb. tavaly nyáron fogalmazódott meg bennem: ha kitavaszodik, klaviatúrát ragadok, és megmondom a tutit.

Aztán ilyen-olyan okokból kifolyólag a SomSom Prod. (induláskor SomGer Prod., később SomGerZson Prod.) úgy határozott, elsüti már ősszel a startpisztolyt. Hogy miért foglalkoztatnak ennyire a csajok által elkövetett tavaszi hibák? Van valami, amit utálok: a hiszti. Ezek a hibák pedig a hiszti legnagyobb generátorai.

Szóval tavaly nyáron háborút hirdettem a hiszti ellen, ami most ér a csúcspontjához. Összeszedtem 5 hibát, amit a csajok rendre elkövetnek kora tavasszal.

1. Fogyókúra! Azonnal!

Ott volt az egész ősz és tél, hogy kezdj valamit az alakoddal. Nyilva nem kezdtél. Mikor kezdesz el pánikolni? Nyilva akkor, amikor lekerül a nagykabát és a vastag pulcsi. Épp időben. Aztán nyárra nem jön a bikinialak, és kivagy az élettől.

Ez mind oké. Vagyis nem oké, de elfogadom. Azt viszont már nagyon nehezen dolgozom fel, hogy ezt rajtam akarod levezetni. Mert ugye általában pasiknak panaszkodsz…

2. Felveszed a nyári ruháidat

Reggel még látszik a leheleted, a fű még enyhén harmatos, a tömegközlekedésen fűtenek, a normális emberek pedig még nem temették el a téli ruháikat hat láb mélyre a föld alá. Te pedig mit veszel fel? Miniszoknyát, mert az király!

Aztán jön a köhögés, a láz meg a vergődés. Elmész orvoshoz, ott pedig elkapsz még pluszban valami nyavalyát, és tutira offolod két hétig a sulit.

3. Vásárlási láz

Tele a szekrény, de mégsem tudsz semmi felvenni. A vezérhangya elindul az agyacskád felé, és jön az isteni felismerés: gyerünk vásárolni! Végigjárod az összes plázát, elköltesz egy rakás lóvét, a karod pedig majd’ leszakad a cipekedéstől. De megéri! A hét minden napján más ruhában járhatsz.

Van két kérdésem hozzád. Az egyik: Fel tudod idézni, hogy egy random ismerősöd melyik nap milyen ruhában volt? A másik: Mit hordtál tavaly tavasszal?

4. Kiülni, pedig hideg van

Már szétvitték a tested a téli hidegek, és unod, hogy a trendi barátnőiddel csak sötét kocsmák füstös homályában találkozhatsz. Ezért mit teszel? Na, mit? Megszervezel egy kinti talit. A brigádod nagyjából ugyanolyan meggondolatlan, mint te, ezért el is mennek oda, ahová mondod nekik.

A buli nagyon királyul indul. Aztán fél óra múlva lemegy a nap, és a felhőtlen jókedvet szomorúság és panaszkodás váltja fel. „Minek jöttem?” – hangzik el a szádból úgy, hogy te akartad a haknit.

5. Leégés

Jön a jó idő, gyerünk a szabadba! Természetesen trikó-rövidnaci kombó. Dél körül indulsz, jó idő van, de a nap még nem éget annyira, mint nyáron. A naptej eszedbe sem jut. Óriási hiba! Mire vége a kis túrának, akkor is rajtad lesz a trikó, ha már levetted. A szezon első leégése: áprilisban pipa!

6. Napszemüveg nélkül elindulni

Megvakulsz, de még nem akarsz felvenni napszemcsót, mert csak a tavalyi van raktáron, ami idén már totál 2017. Szóval áldozol a divat oltárán, és megvakulsz, mire eljutsz A-ból B-be.

Vagy a másik véglet: útnak indulsz egy gagyi, de nagyon divatos napszemüveggel. A pupillád kitágul, a nap meg kicsinálja a szemedet. Gratulálok!

#puszi, #nekövesdel,

Soma papa