Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Vékony vs. telt lányok – melyik jön be jobban a pasiknak?

Tegyünk igazságot!
 

Ugye ti is hallottátok már, hogy „az Igazi Férfiak a telt idomokat szeretik, csak a kutyák játszanak csontokkal”? Én már többször is belefutottam ilyen képekbe, szövegekbe az interneten. És általában csak annyit reagáltam gellerből: majd én azt eldöntöm, hogy mi jön be nekem.

Ha már itt tartunk: rákjárásban mászok fel a falra, amikor látom a Victoria’s Secret-modellek fotóitól roskadozó, férfiak által követett, egybites agyú igényeket kielégítő Facebook-oldalakat. Illetve nem is ezeket. Inkább az ilyen oldalak kommentszekcióját. A fentebb említett velős gondolatot is ilyen helyen olvastam.

Gondoltam, leírom nektek, mit gondolok erről az egész „vékony vs. telt lányok” című témáról. Mert nyilva van róla véleményem – elvégre én is pasiból vagyok. Bevallom, a címmel picit átvertelek, mert ez a vita olyan parttalan, hogy bele sem szeretnék menni. Helyette arról lesz szó, hogyan látom a helyzetet én, Bedő Soma.

Köszönöm, Ash!

Kezdjük azzal, ami szerintem nagyon pozitív! Két szó, egy név: Ashley Graham. Imádom, ahogy ez a nő berobbant a köztudatba, és átírta mindazt, amit a férfiak a „jó csajról” gondolnak. A csajoknak is jót tesz, hogy Instán nem csak Victoria angyalkái jönnek szembe. Talán segít valamicskét a testképzavar visszaszorításában. És ez jó.

Más kérdés, hogy a srácok többsége agyilag még mindig a 2010-es évek közepén jár. Akkoriban valamiért mindent elhittek az emberek, amit az interneten és a tévében láttak. A Photoshophoz is egészen máshogy viszonyultak. Nagyjából úgy, hogy elhitték, amit látnak. És sajnos ezt sokan még mindig nem tudták megugrani – fullba tolják az irreálisan szép csajokra a nyálcsorgatást.

Kamupasik, kamuéletek

Bár ebben is találok pozitívumot: ők legalább nem próbálnak kamuzni. Hányszor, de hányszor láttunk már olyat, hogy valaki hangoztatja, hogy őt bizony nem érdekli, mi van kívül. Csak a belső a fontos. Persze. Aztán valamiért a döntéseikkel mindig ütötték a saját szavukat. Ennyit róluk…

Ha magamból indulok ki, a srácok szívéhez az út nem kilókkal, mérlegekkel és ruhaméretekkel van kikövezve. Sokkal inkább mosollyal, kedvességgel és magabiztossággal. Más szóval: kisugárzással.

Nyugó!

Ne stresszelj, hogy felszaladt pár kiló – majd lemegy. Aztán visszajön újra. Hahahaha! Most komolyan, ha jól érzed magad a bőrödben, minden sokkal könnyebb lesz. Ha elfogadod magad, mások is el fognak fogadni téged. A kulcs a Te kezedben van, csak be kell tenned a zárba, a lakat majd lehullik magától.

Ne aggódj, ha azt érzed, betegesen sovány vagy (nyilva ha extrém a helyzet, menj el orvoshoz!), valakinek ez lesz a legszebb test, amit látott életében. Érted már? Én hiszek abban, hogy idővel mindenki megtalálja a saját párját.

Mielőtt bárki félreértené: nem azt mondom, hogy mindenki jó úgy, ahogy van. Csak azt, hogy szeresse magát úgy, ahogy van. A kettő nem ugyanaz. Nagyon nem. A jobbra mindig törekedni kell, csak nem mindegy, miben határozzuk meg a jobbat. Ne kilókban mérd, hanem közérzetben! A jó közérzethez pedig elengedhetetlen a sport. Szóval senki ne érezze magát felmentve tesiből emiatt a poszt miatt!

És akkor már csak az maradt a végére, hogy nekem melyik jön be jobban. A helyzet az, nem vagyok túl húsos gyerek, sőt… Rozi és Bori is kimondottan vékony csajok. De ha szingliként megkörnyékezne egy aranyos telt leányzó, nem biztos, hogy tiltakoznék… 😉

#puszi, #csók, #pá,

Soma papa