Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

5+1 dolog, amit ne csinálj, mert utálja a pasid

Ne! Tényleg ne!
 

Na, szevasztok, papikáim és mamikáim!

Tudjátok, milyen nap van ma? Nem? Segítek! Egy újabb Soma-féle blogbejegyzés napja. Alig vártam, hogy megírhassam, mi történt velem a héten. Amikor írni kezdtem, nem is sejtettem, hogy ilyen könnyen fogok majd témákat találni. A mai konkrétan rám írt Messengeren.

Egy ilyen értesítés fogadott a telómon: „Ricsi és Zsófi integetett neked”. Már csak három kérdésem maradt:

1. Ki az a Ricsi?

2. Ki az a Zsófi?

3. Miért van közös Facebook-profiljuk?

A válaszok sorrendben:

1. Az ezer meg egy éve nem látott spanom, akinek már a nevére sem emlékeztem.

2. A csaja.

3. És azért, mert a csajszi betegesen féltékeny.

Tökre lényegtelen, hogy mit akart Ricsi, nem ezen van a hangsúly. Ha arról kezdett volna mesélni, hogy épp bajkáli fókabébikkel úszik Dél-Szibéria vizein, akkor is arról írok, amiről most. Nagyon kiborított. Gondoltam, összeszedek nektek pár dolgot, amit sose csináljatok, mert a pasitokat kikészítetek vele.

És nem, ez most nem a hiszti, féltékenység, konfliktus a haverokkal, állandó csajoskodás és társai lesznek. Egy szinttel mélyebbre merülünk a párkapcsolatok tengerében. Remélem, van nálatok oxigénpalack! Na, lássuk!

1. Közös Facebook-profil

Érettségi előtt csak annyit mondok: in medias res. Belevágunk a dolgok közepébe. (Majd köszönd meg a jobb jegyet, tesó!) Ezért született meg a cikk. Annak a beteges jele, hogy a párkapcsolatban már nem te és én vagyunk, hanem mi. De nem jó értelemben.

Amikor a két egyén megszűnik létezni, amikor valakinek teljes mértékben fel kell adnia magát, mert a másik úgy akarja, akkor már nincs miről beszélni. Tapasztalataim szerint általában ezt a csajok erőltetik, a pasik pedig belemennek, hogy ne legyen balhé. Ez viszont olyan szintű feladással jár, amit senki sem tesz meg szívesen.

2. Leuralás

Bocs, hogy nem találtam jobb szót. Pedig próbálkoztam, eskü. Arra gondolok, amikor a csajok egész egyszerűen nem kezelik egyenlő félként a srácokat. Nettó elnyomás. Csak az van, amit én akarok (mármint a lányok); csak oda megyünk, ahova én akarok stb. Amit te szeretnél, az uncsi nekem.

És erre még jön rá az, hogy ha a pasi hibázik, máglyára kell őt vetni; ha a lány, akkor természetesen semmi gond. Éljen a kettős mérce! Ja, nem… (A kettős mérce a legjobb szó.)

3. Ismerlek már…

Nincs annál fájdalmasabb, mint amikor egy lány előadja a pszichológust. Kivéve, ha tényleg pszichológus, mert akkor joga van hozzá…

Van olyan ember a világon, aki nem utálja, ha beskatulyázzák? Én még nem találkoztam vele. Baromira kioffol, amikor így kezdesz egy mondatot: „Te ezt úgysem tudod…”; „Te ezt úgysem ismered…”; „Te itt úgysem éreznéd jól magad…”; „Ez nem a te világod…”. Csak egy kérdés: mi van, ha mégis?

4. Önbizalomhiány

Erről már talán írtam, de nem árt elmondani még egyszer. Fogadd el, hogy szépnek lát téged a párod! Hidd el, hogy nem hazudik, amikor azt mondja, hogy te vagy a legszebb számára a világon. Ne kételkedj, örülj, hogy valaki ilyeneket mond neked!

5. Kevés kaja

Remélem, a legutóbbi bejegyzésem óta ez már nem téma otthon, de ha mégis, akkor mindenképp fuss egy kört azon az íráson is. Aztán egyetek egy jót! Együtt. Ne törődj azzal, mi lesz, ha felszalad pár kiló. Elmondom, mi: semmi. Majd ledobod.

A szerelmednek fontos, hogy egészségesnek és boldognak lásson téged. És ha ehhez egy grillcsirkére vagy egy sajtbureszre van szükség adott pillanatban, akkor nincs mit tenni…

5+1. Nem nézni a Holnap talit

De nézed, szóval ez a pont téged nem érint 🙂

#puszi, #csók, #pá,

Soma papa