Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Dolgok, amiket még véletlen se kövess el, ha nem akarod, hogy pokollá váljon az életed

Ha jót akarsz magadnak, megfogadod ezeket a tanácsokat.

Szevasztok, papikáim!

Ma nagyon meg fogom mondani nektek a tutit. Nem tudom, láttátok-e, de a héten faterom nagyon megnyomta a házibulinkat. Nézzétek vissza itt, halál cink volt! Azóta ég az arcom. Sosem gondoltam volna, hogy apám valaha is ilyen helyzetbe fog hozni. Már a tánca is elég extra volt, de az semmi ahhoz képest, ami utána jött…

Felkerült egy videó róla a netre. Azt úgy köszi! Nem hittem el, hogy volt képes így viselkedni abban a korban, amikor már minden ember zsebében komolyabb videós eszközök vannak, mint amivel az emberiség legdurvább háborúit végigtudósították. Aztán rájöttem, hogy ő erre egyáltalán nem volt felkészülve. Aztán jött a gondolat, hogy lehet, ti sem vagytok. Aztán meg jött az ötlet, hogy majd én jól felkészítek mindenkit.

Vannak bizonyos alapszabályok, amiket nagyon nem érdemes megszegni, ha nyugodt életet akartok magatoknak. Mindenki hallott már ilyen-olyan történeteket, amikor X meggondolatlan volt, Y kihasználta a pillanatnyi hibát, X pedig full összetört, aztán… Tovább nem is folytatom, úgyis vágjátok. Előfordul, hogy ezeknek a sztoriknak nagyon-nagyon szomorú a végük. Sajnos.

Pedig amúgy ezek a helyzetek többségében megelőzhetők lennének. Összeszedtem pár dolgot, amit ha betartasz, nem fogsz kínos helyzetbe kerülni.

1. Amit ketten tudnak, már nem titok

Mindenkinek vannak olyan képei/videói, amiket nem szeretne megosztani a nagyérdeművel. A legnagyobb hiba, amit ezekkel elkövethetsz az, ha elküldöd őket valakinek. Olyan nincs, hogy az ott megáll. Valahogy, valamikor, valamiért ki fog szivárogni. Egyetlen ember van, aki nem fog ellened fordulni: te magad. Szóval a titok legyen tényleg titok – a kép ne legyen megosztva, de inkább el se készüljön!

2. Én látom, te látod?

A világ összes pénzét rá merném tenni, hogy van Facebookod. Legalább ugyanannyit dobok arra, hogy Instád is van. És tripla vagy semmi alapon azt is megkockáztatom, hogy a kettő közül egyik sincs levédve. Pedig nagyon durva, mire képes a Photoshop pár rosszindulatú ember kezében.

A világ legboldogabb embere lennék, ha tévednék, de valami azt súgja, hogy igazam van. Ha nem akarod, hogy visszaéljenek a fotóiddal, nagyon gyorsan csattanj fel a profiljaidra! Módosítsd a beállításokat úgy, hogy csak az ismerőseid láthassák a bejegyzéseidet/fotóidat.

3. Nem te nyerted az iPhone-t

Sem a napszemüveget, sem a tabletet. Sajnálom. A legszakállasabb trükkök, valamiért viszont még mindig van létjogosultságuk a gagyi felugró ablakoknak. Megy rá a kattintás ész nélkül, aztán jobb esetben jöhet a Windows reinstall, rosszabb esetben kell egy új bankkártya.

Addig menj be a vízbe, amíg magabiztos vagy – csak olyan oldalra kattints rá, ami 100%-ig biztos, hogy nem átverés!

4. I accept, I agree, OK!

És kis túlzással már el is adtad a házat a fejed felől. Nézzétek, nem mondom, hogy mindent olvassatok el, amit elfogadtok, mert az nyilva hiteltelen lenne. DE! Azért nagyjából fussátok át a dolgokat, mielőtt valahová regisztráltok.

Kellemetlen tud lenni, ha utólag derül ki, hogy olyanba egyeztél bele, amibe nagyon nem szerettél volna (pl. adataid, képeid utólagos felhasználása). Ekkor általában már nem lehet reklamálni.

Ezek tényleg a legalapabb dolgok voltak. Remélem, tudtam segíteni!

#okosan #detényleg,

Soma papa