Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

5 dolog, amit egy okos lány sosem csinál

Te okos lány vagy?
 

Szevasztok, testvérkéim!

Mostanában kicsit hadilábon állok Rozival.  Ti is láthattátok a héten, miket dobál rám chaten. Kajak nem vágom, miért pattog úgy, mint egy rossz gumilabda. Néha már azon gondolkozom, hogy írok a Randigurunak, hogy oldja meg a problémámat. De azért előtte még futok pár kört magamtól. Hátha…

Aki úgy érzi, hogy érti a csajokat, dobjon már egy üzit! Lenne hozzá pár kérdésem. Nem számítok levelektől roskadozó postaládára. (Nem, nem azért, mert már senki sem küld postán levelet :D) Néha tényleg olyan, mintha a csajok nem lennének topon fejben. Van elképzelésem, hogy mik azok a dolgok, amiket egy okos lány sosem csinálna. De az nem elég, ha csak a fejemben léteznek. Leírom nektek őket.

1. Nyitás? Vagy mégsem?

Az okos lány sosem teszi meg az első lépést. És azt a hibát sem követi el, hogy fut egy pasi után. Mit csinál akkor az okos lány? Jeleket ad – vagy épp nem ad, de az is egy jel ugyebár. Annyit mutat meg magából, amennyit az adott pillanat és személy megérdemel/megkíván.

Mit jelent ez a valóságban? Szimplán csak annyit, hogy tudni kell reagálni a környezet impulzusaira. Ha egy félénk, de vonzó pasi „akad horogra”, őt bátorítani kell. Ha harsányabb a fogás, belőle le kell picit faragni.

2. Színvonal

Az okos lány kitűz egy színvonalat, és ragaszkodik is hozzá, sosem enged belőle. És itt a színvonalra a lehető legtágabb értelmében gondolok. Szellemi és fizikai síkon egyaránt ragaszkodni kell az átlagon felüli teljesítményhez.

Természetesen nem azt mondom, hogy mindig tipp-topnak kell lenni. Mindenkinek lehetnek rossz napjai, ilyenkor a barátok és a párkapcsolat is lehet kapaszkodó, ami segít elővenni a régi arcot. De a megalkuvást és a mások érdekében a saját igényekből való leadást nehéz feldolgozni. Sosem várnám el egy lánytól, hogy miattam változtasson az életén.

3. Trükkök

Az okos lánynak nincs szüksége trükkökre, hogy egyben tartsa a kapcsolatát. Miért? Mert tudja, hogy mihez érdemes és mihez nem érdemes ragaszkodnia. Mit tesz, ha valamiben nem lát rációt? Elengedi.

És mi van, ha úgy gondolja, hogy a folytatásnak igenis van értelme? Egyenesen, korrekt módon elmondja a problémáját, és megpróbálja azt rendezni. Ész érvekkel, nem mástól várt megoldásokkal. Szerintem ez királyabb.

4. Elfogad

Az okos lány nem szól bele, hogy a barátja vagy a barátnője mit vesz fel, mit hallgat, mit eszik, mivel foglalkozik szabadidejében. Jó, oké, kivételt képez ez alól, ha az adott barát vagy barátnő olyan dolgot csinál, ami törvénybe ütközik.

Szóval nem akarja megváltoztatni a környezetét, hanem idomul, toleranciát tanúsít. Ez egész jó dolog, próbáld ki te is!

5. Szórakozás

Jó, tudom, mindig beadom. Talán unalmas is már, de… Az okos lány sosem néz bugyuta műsorokat, csak Holnap talit 😉

#pá, #pá, #pá,

Soma papa