Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

3 dolog, amit az OLYAN lányok sosem érthetnek

Soha, de soha...
 

Szevasztok, testvéreim!

Soma papa újra a házban. A napokban rábukkantam egy felvételre, amin hát… Hogy is mondjam? Talán az a legjobb kifejezés, hogy finoman szólva is szana-szanára sírtam a szemem. A röhögéstől. Ha gondoljátok, hesszeljétek meg itt, tényleg elég szórakoztató. Köszönöm, Míra, hogy – ahogy olyan sokszor korábban – ismét témát szolgáltatsz a SomGerZson Prod. zászlóshajójának, Soma blogjának!

A „nagysikerű” videón két „barátnő” látható. Igen, az  idézőjelek szándékosan kerültek kihelyezésre. Annyira tipik, amikor a csajok nem merik megmondai egymásnak, hogy cink amit csinálnak, hogy az nem igaz. A csajok többsége nem tudja, milyen az igazi barátság. És emellett még egy rakás dolog van, amit egyszer sem (vagy csak nagyon kevésszer) élhetnek át az életben.

De ne aggódjatok, lányok! Soma jön, és elhozza nektek ezeket. Így majdnem olyan, mintha az életetek része lenne minden. (Fontos megjegyezni, hogy nem minden csajról van szó, csak a Mírához hasonló királynőkről. Le merem fogadni, hogy mindenkinek van legalább egy ilyen ismerőse.) Jöjjön is a lista!

1. Barátság

Kifejtem, ha már ez adta a kezdőlökést. Ha a barátságot a srácok szemszögéből vizsgálom, két betűben így lehetne összefoglalni a jelenséget: MI. Ha ugyanezt a lányoknál is megnézzük, a kulcsszó egészen más lesz: ÉN.

Egy pasibrigád sokkal összetartóbb, sokkal erősebb kötés tartja össze, mint ellenkezű nemű verzióját, ahol addig egészen szoros az együttműködés, míg az egyéni érdekek fennálnak. Állj meg itt egy percre, és gondolj vissza eddigi életedre! Ha fel kell idézned néhány nagy baráti összeveszést, fiúk vagy lányok voltak a főszereplők? Na, ugye…

2. Stresszmentes élet

Vigyük tovább az előző gondolatmenetet! Ne gyere vissza a jelenbe, fókuszálj a tanulásra! Te, aki épp olvasod ezt, nem tudom, hányadikos vagy, de repülj vissza elsőbe! Most pedig vissza a jelenbe vagy az utolsó iskolás évedbe.

Egy kérdésem van: hányszor feszültek a srácok és hányszor feszültek a lányok tanulás miatt? Ki parázott rá jobban az érettségire? Ki pityeredett el egy-egy rossz jegy miatt? Ne mondd nekem, hogy a srácok! Mi van, ha mi kapunk egy kettest? Sima kedd, azon kívül semmi.

Itt rögtön írásba is adom, hogy a tanulás nagyon fontos. Nem azt mondom, hogy ne tanuljatok, csak azt, hogy ésszel tanuljatok! Ne akarjatok mindenből jók lenni! Legyetek néhány dologból pengék, de azokból nagyon.

3. Problémamegoldás

Van egy elméletem, miszerint a tanárok kedvencei nem viszik sokra az életben. Miért? Mert mindent elnéznek nekik, plusz minden megrágva van a szájukba adva. Ha ők puskáznak, belefér; ha én, az életből is kitiltanak.

Amíg az ilyen lányok hátradőlve élvezték a gyermekkor édes ízét, addig nekem folyamatosan éleznem kellett az elmémet, hogy előrébb jussak. És ez, ami a különbséget fogja később jelenteni. Az életben nem lesz ott a tanárnéni, hogy segítsen, ha elakadtál…

Még egyszer mondom, nem minden lányról szólt a bejegyzésem, csak a halmaz azon metszetéről, akik annyira fancyk/népszerűek/zombik, hogy elfelejtik, mik a létezés valódi értékei. Várom a savat.

Ahogy apám mondaná: #csá, #csumi, #csá,

Soma papa