Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

3 dolog, amit a pasik sosem árulnának el

Nyugi, én elmondom...

Szevasztok, barik!

Fuuuuuu, vagyok most olyan ideges… Eszembe jutott, hogy Don milyen csúnyán megszívatott hét elején. Ezt úgy hívják, hogy bukta. Bebukta… És ha nem lenne elég, hogy kiröhögött, le is videózta, ahogy totál hülyét csinálok magamból. A lehető legrosszabb kombó, ami előfordulhat. Komolyan mondom, ez a gyerek 98%-ban kioffol, 1,9%-ban csak simán idegesít, és 0,1%-ban jó fej. Csak kár, hogy akkor épp alszik.

Na, mindegy! Legalább lesz egy sztorim, amit soha senkinek nem mesélek el. Már csak a felvételt kell letörölni. Aztán mondhat Don Quijote bármit, úgysem fog neki senki hinni. Szóval nem feszülöm túl a dolgot. Ti jutottatok eszembe, és rögtön megnyugodtam.

Hogy miért? Arra gondoltam, hogy ha már nyakig ülök abban a bizonyosban, nem dugom a felszín alá a fejem. Inkább kihasználom az áramlat adta lehetőségeket, előveszem a szörfdeszkám, és jöhetnek a hullámok! Magyarul: felhasználom a sztorit egy blogbejegyzéshez. Leírok nektek pár dolgot, amit a pasik sosem árulnának el senkinek. Nézzük!

1. Tűzön-vízen át

Ha már árulás… Az első és egyben legfontosabb pont nem egy klasszikus titok lesz. Az árulás szót full másik szögből kell nézni. A pasik sosem árulnák el egymást. A legtöbb dologban megbízhatatlanok, az agyuk egybites, és általában mindent elszúrnak, de a barátságban nem ismernek viccet.

Ha rám hallgatsz, sosem a pasid haverjaitól kérdezed meg, mit/hol/kivel csinál; éppen mert az igazságot sosem fogod megtudni. Érdemes mindig a leggyengébb/butább/távolabbi láncszemnél érdeklődni – az ő verziója lesz legközelebb az igazsághoz.

2. Így történt?

Egy pasinak a büszkeség olyan, mint a pávának a toll: nem létezhet nélküle. És természetesen imádja mutogatni/hangoztatni úton-útfélen. Arról viszont sosem szólnak a legendák, hogy valaki beégett. Kicsit fura most ez pont tőlem… De mivel épp ilyen helyzetben vagyok, higgyétek el, tudom, miről beszélek.

Nem tudom, hallottatok-e már pasitól olyan sztorit, aminek irtózatosan ciki a vége. Ha igen, menjetek hozzá, mert az ilyen ritkább, mint a fehér holló (ha már a madaraknál tartunk). És ha olyat tapasztaltok, hogy valaki mindenkit lenyomott, leelőzött, megvert vagy lehagyott; kezdjetek gyanakodni. 99,9%, hogy nem az igazságot halljátok…

3. Úgysem mered

A legerősebb motiváció a földön a félelem. Ha valamelyik félelmünkről beszélünk, két forgatókönyv valósulhat meg. Az első: kiderül, hogy mi is félünk. Na, az ám csak a cink! Az előző pontban említett büszkeségcsomagba ez egészen egyszerűen nem fér bele. A második: megszűnik a félelem, megszűnik a motiváció. Hiszen ha tudom, hogy a vicsorgó kutya csak azért fut utánam, mert játszani akar; már nincs is kedvem futni előle.

Ha van egy működő kocsid, azt nem akarod megjavítani. Elfogadjuk magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Tudjuk, hol van rés a pajzson, megtanultunk védekezni. Nem kockáztatjuk a sebezhetőségünket azzal, hogy kiadjuk a gyenge pontokat.

Egyelőre ennyi. Ha jók lesztek, később hozok még hármat. Vagy négyet. Vagy hatot. Majd meglátom, csak legyetek jók!

#csőtészta, #písz,

Soma úr