Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

4 dolog, amit a csajok általában félreértenek

Majdnem mindig...
 

Szevasztok, dilikéim!

Jaaaaj, sírsz! Valamelyik nap a bolond Mikike megkért, hogy segítsek neki felszedni Don Quijote unokahúgát, valami hülye nevű Julit. Az évek óta tartó Bedő-Heltai kapcsolatra való tekintettel segítettem neki, dobtam pár jó szót róla Donnak. Ő nem tudom, mit halandzsázott a kiscsajnak Mikiről, de a gyereknek összejött egy FaceTime-tali.

Most jön a jó rész, figyeljetek! A lány szétszívatta Mikikét. Én személyesen nem ismerem őt, de ezek után le akarok ülni vele egy kávéra. Szándékosan úgy fogalmazott, hogy Mikike azt vegye le, hogy van pasija. Láttam videón az arcát, hatalmas volt! :DDDDDD

Mondtam Mikinek, hogy úgy viselkedett, mint egy csaj. Ők pánikolnak be ilyen mondatoktól. Innen jött a mai bejegyzésem témája is. Úgy döntöttem, leírom nektek, melyek azok a dolgok, amiket a csajok MINDIG általában félreértenek. (Jaj, Mikike arcán még mindig visítok!) Nem lesz rövid lista.

1. Lájk

A lájk jelentése a Facebookon: tetszik. Akkor használjuk, amikor egy képet, cikket, videót pozitívként értékelünk.

Lájk a fiúk fejében: „Ez a kép/cikk/videó elég jól sikerült, tetszik. Nyomok egy lájkot.”

Lájk a lányok fejében: „Úristen, lájkolta a képét! Biztosan bejön neki! Biztosan fel akarja őt szedni!!!”

Nyugi, csajok! Mi, pasik nem csajozásra használjuk a lájk gombot, arra a szánkat használjuk…

2. Szív

Ugorjunk Instagramra, és ismerkedjünk meg a „búvárlájk” fogalmával! Először leírom, mi az a búvárlájk: az, amikor valaki tengerszint alatti mélységekbe legörgeti az Insta-profilod, és lájkol egy olyan képet, amit kb. 134 hete töltöttél fel. A friss tartalmas lájkkal ellentétben ez egyértelműen ismerkedésről szól.

Búvárlájk a lányok fejében: „Jaj, de kedves! Tetszik neki ez a képem, pedig a hajam borzalmas rajta. Biztosan a szövegen nevetett.”

Búvárlájk a fiúk fejében: „Na, most felmegyek az Instájára és végiglájkolom a régi képeit. Így majd jól felhívom magamra a figyelmet. Remélem, visszalájkol!”

3. Meghívott!!!

Amikor elmentek együtt, egy társaságban meginni valamit; előfordul, hogy egyszerre léptek oda a pulthoz. Nyilván ő nem fogja hagyni, hogy fizess. Ilyenkor a lányok fejében két forgatókönyv szokott lejátszódni. Az egyik az, hogy biztosan valamit bele akar tenni az italodba. Nyugi, nem akar semmi ilyesmit! A szerencsétlen srác csak felajánlotta, hogy kifizeti a részed.

A másik, hogy biztosan akar tőled valamit. De ez sem biztos. Simán lehet, hogy csak haverként tekint rád, és jó fej akar lenni veled…

4. Csak rám vár

Megvan a pillanat, amikor ráírsz, ő pedig azonnal válaszol? Nyilván te azt fogod hinni, hogy egész nap rád vár. Miért? Mert te simán megcsinálod, hogy fontossági sorrendben válaszolsz az üzikre. Ő nem.

A srácok egyszerűen működnek. Ha valaki ír nekik, ők válaszolni fognak. Ennyi, nem több – nincs trükk. Ugyanennek a fordítottja is igaz. Ha nem válaszol, nem azt jelenti, hogy ignorál. Nincs nála a telefonja…

Ha össze kellene foglalnom, mi a legnagyobb tanulság, amit a lányok és a fiúk közti félreértésekből le lehet vonni, nem mondanék semmit. Nem azért, mert nem tudok, hanem mert a csajok úgyis félreértenék. Komolyra fordítva a szót: a srácoknál mindig a legegyszerűbb megoldás a jó megoldás. Sose bonyolíts túl semmit!

#szívesen, #nincsmit,

Soma papa