Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Dolgok, amiket megteszel, pedig nagyon nem kéne

Hányat csinálsz belőlük?

Sziasztok, tesókáim!

A héten Mikike spanja, Bálint küldött nekem egy videót arról, ahogy a kisebbik Heltai úgy felnyalja a padlót, mint postás a bélyeget. Bár még nagyon sok van hátra a 2018-as évből, már most megválasztom az év felvételének. Nincs az a vidéki kiskocsma, ahol akkora zsíros kenyeret adnak, mint amekkorát Májki készített magának. Nézd vissza – bármiben lefogadom, hogy tetszeni fog!

Miután letörölgettem az öröm édes könnyeit orcácskámról, azon gondolkoztam, hogy mégis miért csinálja ezt valaki. Ha reggelig ülnék itt a gép előtt, akkor sem találnék rá magyarázatot, de remélem, még nagyon-nagyon sokszor meg fogja próbálni! És azt is, hogy mindannyiszor le is fogják videózni a hülye barátai. :DDDDD

Fordítsuk komolyra a szót! Csináltál már valaha olyasmit, amit nyilvánvalóan nem kellett volna? Hát persze, hogy csináltál. Mindenki csinál. Tudod, mi a legdurvább? Hogy nagyjából mindenki ugyanazokat a hibákat követi el, mégsem tanul belőlük senki. Összeszedtem neked párat, hogy megelőzzük a bajt, ha esetleg valamelyik hiányzik a „bakancslistádról”.

1. Kimenő hívások/üzenetek

Te. Jó. Isten. Hányszor, de hányszor hallgattuk már végig a legjobb barátainktól, hogy: „Úristen, óriási hülyeséget csináltam!” Ha elhangzik ez a mondat, mindenki tudja, mi történt, de azért mégis illik visszakérdezni: „Mit?”. A válasz pedig: „Ráírtam az exemre.” És akkor megnyílik a panaszcsap…

Nincs annál cikibb, mint amikor lemész kutyába, és érdeklődsz egy olyan ember iránt, aki leoffolt téged. Ja, de van! Az, amikor leereszkedsz a magas lóról, és írsz egy olyan embernek, akit izomból megbántottál korábban. Kinek jó, ha felszakítod a sebeket? Segítek: senkinek.

2. Megvenni azt a…

Totálisan haszontalan, kényelmetlen, értelmetlen, ócska vackot, ami nem mellesleg nagyon divatos. Nem akarok példákat hozni, mindenki tudja, mire gondolok: az elmúlt évek slágertermékeire. Minden évnek megvolt és meglesz a maga hóbortja.

A legkellemetlenebb az egészben, hogy ezek olyan múlandó dolgok, mint a fiatalság. Csak sokkal gyorsabban múlik. Az adott pillanatban nagyon kell, mert akinek ugye nincs, az a világ legnagyobb pancsere. A következőben már nem használod. A következő utániban pedig már azt sem tudod, hová tetted. Később már azt is elfelejted, hogy egyáltalán volt ilyened.

3. A szépségért szenvedni kell?

Kicsit hasonló az előző ponthoz, de mindenképpen megérdemel egy (vagy kettő) önálló bekezdést. A szépségipar nyomásának nagyon nehéz ellenállni. A kor diktál, a divat fütyül, te pedig táncolsz. És elmész szoliba, és összetetováltatod magad, és kilyukasztod az orrod/füled/szemöldököd.

Aztán jön a felismerés, ami gyakran mindig fájdalmas. Rájössz, hogy nem tudod levedleni a bőrödet, ha károsodik. Rájössz, hogy a tetoválást nem lehet lemosni szappannal és melegvízzel. És rájössz, hogy a tested csak bizonyos korlátok között képes regenerálódásra – nem tűnik el minden lyuk.

4. A hazug embert hamarabb…

Tedd a szívedre a kezed, és mondd, hogy még sosem hazudtál semmiről/senkinek. Ha azt mondod, hogy még soha, akkor most hazudsz. Szóval ugyanott vagyunk. Tök mindegy, hogy azért csináltad, hogy kivágd magad egy kínos szituból; vagy azért, hogy felhívd magadra a figyelmet.

Tudom, hogy tudod, hogy nem kéne. Sajnos néha mindenki csinálja. A különbség csupán annyi, hogy van, aki többször; van, aki kevesebbszer. Törekedj rá, hogy te az utóbbi csoportba tartozz!

#puszi, #pacsi,

Soma papa