Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

A 4 legbunkóbb dolog, amit szakítás után csinálhatsz

Miért? Miért? Miért?

Szevasztok, Testvéreim!

Van számotokra egy borzasztó szomorú hírem. Hamarosan szakítunk egymással. Nyugi, nem örökre, csak egy időre. De akkor is szakítunk, ugyanis vége a Holnap tali! 5. évadának. Az utolsó találkozásunk viszont egészen különleges lesz. Annyira különleges, hogy ránk sem fogtok ismerni. Itt megnézhetitek, miről beszélek. Árad a szeretet.

Szóval szakítás. Nem a világ legvidámabb dolga. Higgyétek el, tudom, miről beszélek – sajnos már rutinművelet nálam. Bori, tavaly nyáron Heni,  aztán Rozi… Szóval kijutott a jóból bőven, ne is ragozzuk most! Valami azonban közös volt ezekben a szakításokban. Egyik után sem gázoltam bele senki lelkébe. Soma papa ilyen gyerek.

Amúgy annál nagyobb csicskaság szemétség nincs, mint amikor kidobnak valakit, és utána még porig is alázzák valami bunkósággal. Vagy épp a másik véglet: nem azt az embert sérti meg az ember, akit kidobott, hanem azt, akivel összejön. Igen, ilyen is előfordulhat. Hogy elkerüljük őket, írtam egy listát a legbunkóbb szakítás utáni hagyományokról, amikkel érdemes lenne szakítani. Haha!

1. Barát vagy ellenség?

Sokkal könnyebb dolgunk lenne, ha csak olyan emberek élnének ezen a földön, mint én. Rengetegen borzasztóan barbár, balhés módon válnak el egymástól. Ez szerintem óriási hiba. Természetesen előfordul, hogy sérelem ér valakit. Ilyenkor érthető a pillanatnyi dühös reakció.

Viszont meg kell érteni, hogy minden okkal történik – minden akciót reakció követ. És sokszor a sérelmet okozó tett (pl. megcsalás) már csak reakció egy olyan dologra, amit a sértett fél követett el. A lényeg: becsülje és köszönje meg mindenki az együtt töltött időt – ne váljon el senki haraggal a másiktól! Sokkal kellemetlenebb lesz ellenségként találkozni újra…

2. Mintha nem is ismerted volna

Az is megesik, hogy valaki látszólag nem balhézza végig a búcsúzást, ugyanakkor belül tombol. És mivel ezt a haragot senkin sem tudja levezetni, ősi eszközökhöz folyamodik. Jó, igazából nem is ősiek ezek az eszközök, csak jól nézett ki leírva.

A tiltás/törlésről beszélek. Amikor elváltok egymástól örökre, és egy perccel később már eggyel kevesebb ismerőse van valakinek Facebookon, eggyel kevesebb követője Instán stb. Attól, hogy törlünk bizonyos személyeket az online életedből, nem lesz jobb. Offline ugyanúgy fájni fog az emlékezés – az agyunk működik wifi nélkül is.

3. Pletykák

Kimondhatjuk, hogy akivel együtt voltunk, azzal szoros kapcsolatban álltunk valamikor. Ezzel talán nem tévedek akkorát. Azt is bátran állíthatom, hogy akit szeretünk, azzal megosztunk ilyen-olyan titkokat az életünkről. Tudjátok, olyanokat, amiket csak a legközelebbi embereknek mondunk el.

Na, ezeket utólag kiteregetni másoknak a világ legelítélendőbb dolga. Tudjátok, van az a mondás, hogy „halottról vagy jót, vagy semmit”. Itt is ugyanennek az elvnek kell(ene) érvényesülnie. Ha meghalt a kapcsolatod, ne feketítsd be utólag az exed! Arról nem is beszélek, hogy kamusztorikat gyártani is full cink…

4. Ha az új párod bántod meg

A kínosnál is kínosabb, amikor áthívod magadhoz az új párod, bekíséred a lakásba, és mindenhol az exeddel készült fotókat és az exed ruháit látja. Nyilván ehhez pofa kell, hogy valaki megcsinálja, de sajnos hallottam már ilyenről…

Ez volt a szakítás utáni tiltólistám. Szerencsére nem olyan nehéz elkerülni a kellemetlenségeket, mint megoldani egy 12.-es matekpéldát. Csak egy kis odafigyelésre van szükség, hogy minden tutkó legyen.

#tisztelet, #béke,

Soma papa