Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

5 dolog, ami egy kapcsolatban rosszabb a megcsalásnál

Soha, de soha ne kövesd el ezeket a hibákat!

Szevasztok, Tesikéim!

Végre ledobta, letépte, levetette magáról mindenki a láncokat. Vége a sulikának – ugye, milyen távolinak tűnt ez a pillanat szeptemberben? Itt is az első nyári hétvége, amin olyan pokoli az időjárás, mintha az apokalipszis négy lovasára bíztuk volna a termosztát kezelését. Na, mindegy, majd lesz ez jobb is. Ha később olvassuk majd el ezt a bejegyzést legalább visszagondolhatunk rá, hogy „milyen rossz volt akkor”.

Bocs, hogy átmentem meteorológusba, de a mai témának fontos eleme az időjárás. Jobban mondva az évszak. Nyáron ugyanis a megcsalások száma egyenesen arányosan nő  a szúnyogok számával. No, nem mintha a kettőnek köze lenne egymáshoz – legalábbis nem tudunk róla. Amúgy tényleg nincs. Nyilván a buliknak, fesztiváloknak, veretéseknek és csapatásoknak köszönhető ez a dolog.

Mielőtt elkattintanál, mert nem akarsz újabb megcsalós cikket olvasni az interneten, hadd írjak le valamit! Csak közvetve lesz szó a megcsalásról. A legtöbben ezt tartják a kapcsolatok legnagyobb mérgének, pedig vannak nála rosszabbak is. Felsorolom őket, hogy átélned már ne kelljen!

1. Semmi extra

Amikor kihajtod a tüdődet is, hogy valami pluszt csempész a szürke hétköznapokba. Amikor megszakadsz, hogy a másikat mosolyogni lásd. Amikor az ő boldogságát minden más elé helyezed, de ez mégsem ér semmit. Nem ér semmit, mert ő nem veszi észre, és nem értékeli a befektetett munkádat.

Egy kapcsolat lényege, hogy a másik mellett állj. Ő éreztesse veled, hogy különleges vagy, te pedig vele ugyanezt. Ha ez nincs meg, akkor csak két idegen vagytok egymásnak.

2. Kivel is jöttél össze?

Különösen kellemetlen tud lenni, amikor a párodnak nem egy, hanem legalább két arca van. Az egyik, amikor kettesben vagytok, a másik pedig az, amikor emberek közé mentek. És ez még a szerencsésebb helyzet. Előfordulhat, hogy ez társaságonként változik.

Hidd el, borzasztó érzés tud lenni, amikor beleszeretsz valakibe; és rájössz, hogy nem is olyan, amilyennek hitted.

3. Ne vitázzunk!

Egy egészséges kapcsolat része a vitázás. Szándékosan nem veszekedést írtam, mert az nyilva nem egészséges. A vitának az a célja, hogy megoldást találjunk. Olyat, ami vagy mindkét, vagy csak az egyik fél számára kedvező, de mindenképp dinamikát ad a kapcsolatnak, és építő jellegű. Ha valaki menekül a viták elől, voltaképpen a megoldások elől menekül el…

4. Ha nem figyelnek rád

Amikor mindig van eggyel fontosabb dolga a barátodnak/barátnődnek. Te persze vágynál az érintésre, a simogatásra, de az csak nem akar érkezni. Ilyenkor azért átértékeli az ember a dolgokat – talán nem is érez irántad semmit? Ha képes megcsalni egy telefonnal vagy egy játékkonzollal, akkor nem valószínű…

5. Amikor megeszi az utolsó falat kaját

Hahaha, bocs, ezt nem tudtam kihagyni. Szisztematikusan, óraműpontossággal elkészíted az utolsó falat kaját. Leteszed a tányér szélére. Ez a kaja legjobb része, direkt azért hagytad meg, hogy később a jóra emlékezz. Felállsz, és töltesz magadnak egy pohár kólát, hogy minden fullos legyen. Erre mit csinál? Mit csinál az a ******?

Odasétál és a szájával elpusztítja azt az apró falatnyi tökéletességet, a kis csodát. Hát miféle szörnyszülöttel jöttél te össze?!

#pacsi, #pacsker, #pacsesz,

Soma papa