Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

3 dolog, amit sose küldj egy pasinak üzenetben

Mondom, soha!

Szevasztok, fivéreim!

Most már tényleg mindenki – a tanárok is – felfogták, hogy nyár van. Az évben ez a kedvenc időszakom. Bár van egy sejtésem, hogy olyan jó már sosem lesz, mint amikor a gimi utolsó napján kiszabadultunk a suliból, és három hónapig semmire sem volt gondunk. Valami azt súgja, hogy a felnőtt élet más lesz. Több teendő, több felelősség, kevesebb pihenés, kevesebb lazaság. Remélem, azért a nyári feeling nem veszik el teljesen!

Tudjátok, mit imádok ilyenkor legjobban? Hogy én válogathatom meg azt, kivel találkozom, és kivel nem. Nincs ennél királyabb érzés. Nem kell bennem a suliba a sok gyökér közé, akiket amúgy pont utálok. Csak azok, akiket én szeretnék; és csak akkor, amikor én szeretném. Azért ez nem mindegy. Főleg nekem, aki képes vagyok még néha azoktól is falra mászni, akiket amúgy őszintén és teljes szívemből bírok (pl. Csabika, Don Quijote, Lara Croft, Míra, Lillafüred, a kis Mikulás és társaik).

Akár előlük is el tudok rejtőzni nyáron úgy, hogy napokig ne kelljen összefutnunk, és csak Messengeren kelljen dobnom nekik pár lájkot. Na, ez az, amit igazán adok a nyárban – még akkor is, ha kicsit antiszocnak tűnök miatta. Erről jutott eszembe a mai téma is. Mivel a szünetben többet fogsz chatelni, elmondom, mi az, amit sose küldj egy pasinak! Hasznos lista. Legalábbis szerintem.

1. Fotók

Az alapoktól indulunk. Soha ne küldj magadról senkinek semmilyen képet, amin te szerepelsz! És most nem csak a meztelen képekre gondolok. Olyat még készíteni se jusson eszedbe, mert simán lehet, hogy a telefonod felhőben azonnal elmenti, amihez egy közepesen iskolázott hacker nevetve hozzáfér. És máris kész a baj.

Azokat a képeket is tedd tiltólistára, amin jól látszik a lakásotok belseje. Elég, ha az ismerősöd továbbítja egy ismerősősének, aki megteszi ugyanezt, és a betörők érkeznek is a nyaralás idején. Mert ugye azt sem szabad akárkivel kommunikálni, hogy mikor üres a kéró. Aztán ott vannak még a fotók hátterében látható feliratok, papírok. Elég ha csak az egyiken van egy fontos  jelszó. Valaki úgyis rá fog közelíteni, ne hidd, hogy nem!

2. Screenshot

Ne menj bele olyan szitukba, amikor mások beszélgetéséről vagy a saját, másokkal való beszélgetéseidről screenshotokat küldesz egy srácnak. Miért ne? Nagyon egyszerű: azért, mert visszataszító. Roppant antipatikus, amikor valaki kiteregeti más szennyesét egy idegen ember előtt – legyen szó bármennyire is szennyes szennyesről. Ha értitek, mire gondolok…

Az egyik legvisszataszítóbb szokás mind közül, ha valaki állandóan pletykál. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy akkora öngólokat lehet így rúgni, amekkorákat a focivébén sem lehet látni. Gondolj csak arra, mi történik, ha véletlen rossz chatablakba dobod azt a bizonyos képernyőfotót, és pont a lefényképezett személy kapja meg a róla készült művedet. Cink.

3. A magánnyomozó akcióban

Soha ne kérdezd meg egy pasitól sem, hogy épp mit csinál vagy kivel van. A legcikibb dolog, amit tehetsz. Nyilván gyakorlati síkon nem a legcikibb, de elméletin biztosan az. Ugyanis a srácok ilyenkor azonnal úgy dekódolják az üzenetet, hogy azt a számukra legkedvezőtlenebb jelentéstartalommal ruházzák fel. Nevezetesen azzal, hogy korlátozni szeretnéd őket a személyes szabadságukban. Az pedig nagyon nem jó.

Hirtelen ennyi. Ha eszembe jut még valami, majd szólok.

#písz, #love,

Soma papa