Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

5 jel, hogy egy pasi nem kedvel téged

Szomorú, de attól még igaz.

Szevasztok, tesikéim!

A mai nap a szomorúság jegyében telik, és fog telni a továbbiakban is. Kell indokolnom, hogy miért? Aki nem érti az utalást, szégyellje magát, és nézzen a naptárra! Igen. Ma van ér véget az utolsó nyári hétvége. Sokáig gondolkoztam, hogy milyen témát hozzak erre a rendkívül szürke napra. Sokáig agyaltam, mire megtaláltam a tökéletes topikot.

Van annál szomorúbb, mint amikor búcsúzik az augusztus? Van. Amikor valaki nem kedvel. Na, az sokkal rosszabb. És miért készültem ilyen borzasztó ötlettel erre az amúgy is borzasztó napra? A válasz egy idegen szó: kontextus. Így talán nem fogod olyan rossznak érezni a mai napot. Talán.

Ja, itt tartunk! Itt a suli, és arról kell beszélnünk, hogy milyen az, ha valaki nem kedvel téged. Elvállalom, leszek a hős, inkább utálj engem, mint a véget érő nyarat. Szóval jöjjön pár jel, ami ki fog józanítani! Mindenki csak saját felelősségre olvassa el őket!

1. Akar veled beszélgetni? 

Röviden: nem. Viszont ezt nem mondhatja ki nyíltan, mert akkor utálat tárgya lenne. Tehát valahogy lepleznie kell. De hogyan? Nindzsákat megszégyenítő ügyességgel képesek a srácok kerülni a párbeszédeket, ha nem akarnak témázni valakivel. Mindig közbejön nekik valami, mindig le kell lépniük. Pont akkor, amikor rád kéne időt szakítani. Ha nem sikerül leolvadni időben, akkor jönnek az egyszavas válaszok olyan kedvtelenül, hogy az nem igaz.

2. Kiről beszél neked?

Becsapdáztad őt. Nem tudott elmenekülni, ügyes kérdésekkel rákényszerítetted őt a többszavas, hosszú válaszokra. Már azt hiszed, hogy teljesen sarokba szorítottad, amikor… Amikor elkezd más csajokról beszélni. Bummm! És nem úgy kezd el más csajokról beszélni, hogy érzed, hogy féltékennyé akar tenni. Épp ellenkezőleg. Úgy mesél róluk, mintha a barátainak tolná a hülye szövegeket. Kiábrándító…

3. Nevet a vicceiden?

UGYAN, DEHOGY! Ez durva lesz, ne sértődj meg: az sem érdekli, amit mondasz, nemhogy a vicceid. Egészen egyszerűen azért, mert nem kötöd le. Ez nem feltétlen a te hibád. Szimplán nincs meg köztetek a kémia. Biztosan neked is van ilyen személy az életedben. Pech, hogy te is lehetsz másnak ilyen.

4. Akar veled találkozni?

Nem, inkább megeteti a macskáját. Aztán rájössz, hogy nincs is macskája. Visszahívod, hogy ezt közöld vele. És mi a válasz? Az, hogy nem a saját macskájára gondolt, hanem az unokahúgáéra. Majd behasít a felismerés, hogy unokahúga sincs. És itt elengeded a dolgot, mert rájössz, hogy mindenre lesz egy kifogása.

5. Mit mond a teste?

Hányszor néz a szemedbe? Hányszor mosolyodik el, ha meglát? Hányszor látod az arcán, hogy arra koncentrál, amit mondasz neki? Ha erre a válasz egy nagyon alacsony szám, akkor kezdhetsz aggódni. Hányszor foglalkozik mással, miközben veled beszél? Hányszor fordul elő, hogy nem szakítja meg a teendőit, ha hozzászólsz? Sokszor? Az baj…

Most pedig elmondom, mit érdemelnek azok a srácok, akik nem kedvelnek téged: semmit. Szó szerint semmit. Sem megvetést, sem rajongást, egyszerűen semmit. Hiszen ha mindenki kedvel, valamit rosszul csinálsz. Ja, és nagylevegő! A suli nem lesz olyan rossz, mint hiszed!

#énbírlak, #tényleg,

Soma papa