Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

5 irányíthatatlan reakció, amiből kiderül, bejössz-e neki

Ez a módszer tuti, hogy működik!

Szevasztok papperkáim!

Remélem, a mai nap kevésbé lesz kellemetlen, mint az, amikor testápolót csepegtettem Csabi csodálatosan csábító csőrszőrének csücskére. Hoppácska, micsoda alliteráció! Na, látjátok anya és apa, nem a csapba dobtátok az időt és energiát, amivel támogattátok a taníttatáSOMAt! Jó, ez jó lesz ma, egyszerűen nem tudok hibázni. De miről legyen szó?

Bármennyire is hihetetlen, ez az első olyan blogbejegyzés, aminek menet közben, „hangosan” találom ki a témáját. Legyen szó mondjuk fiúkról és lányokról – az úgyis hálás téma. És ha már Csabesz… A gyerek nyitott könyv számomra. Nem tudja magát irányítani Lilla közelében. Minden sokkal nyugodtabb lenne, ha Lilla ezt helyén kezelné (és nem másokkal smárolna, ugye…), Cs. ügynök pedig tudná kontrollálni a kontrollálhatatlant.

Na, épp erről lesz ma szó. Fiúknak és lányoknak is hasznos oktatóanyag lesz ahhoz, mi történik akkor, amikor bejön az egyik a másiknak. Dőljetek hátra, és élvezzétek ezt a gyönyörű szeptemberi vasárnapot! Jöjjenek a pontok!

1. Mi van a földön?

Sokszor halljuk a kemény csávóktól, hogy „én megmondom bárki szemébe”, aztán jön egy lány, és kiderül, hogy mégsem olyan nagymenők. Általában a szemkontaktus tartása alap dolog két olyan ember között, akik barátként tekintenek egymásra. De abban a pillanatban, hogy az egyik félnél ez átbillen, nehézkes lesz. Ilyenkor jön az, hogy beszélgetés közben elkezdi az egyik fél bámulni a földet, az eget, a hátteret, bármit, csak nem a másik szemét.

2. Hogy mondod?

Klasszik! Beszélgettek, ő pedig hülyébbnél hülyébb reakciókkal áll elő. Te mondasz egy körmondatot, ő meg visszadob egy ostoba hangnemben eleresztett „Úristen!”-t. Ez azért van, mert bármilyen témáról is beszélsz, ő akkor is érdeklődést mutat, ha az valójában unalmas számára. Miért? Hogy beszélj vele! „Oh!”; „Wow!”; „Ezt nem is tudtam!” és társaik…

3. Mi olyan meglepő?

Tudjátok, mikor lepődtem meg utoljára? Én sem emlékszem rá, olyan régen volt. Meglepő, mi? Viszont, amikor valaki vágyakozik egy másik ember iránt, sokszor csak távolról figyeli őt. Ilyenkor elmerül a saját gondolataiban, mintha nem is a valóságban járna. Aztán találkozik a tekintet. És kapcsol, hogy hahó, ez tényleg megtörténik. BUMM! Jön a meglepett arckifejezés. Alapjel.

4. Csak utánad! Nem, csak utánad!

Keveredtél már valakivel ilyen szituációba? Rendkívül gyanús és különös tud lenni, ha olyan személy viselkedik veled szuperudvariasan, akire amúgy ez egyáltalán nem jellemző. Mindig figyeld, hogy ki próbál udvariaskodni veled. És keresd az okokat!

5. Mint a vadalma…

Pont úgy vigyorog, amikor meglát. És ennél nem is kell egyértelműbb és irányíthatatlanabb jel. Ha valaki kényszeresen mosolyog, nevet, viháncol a közeledben, valószínűleg bejössz neki.

#szevasztoooook,

Soma papa