Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

4 tipp, hogy mosolyt csalj A PASI arcára

Tuti tippek a papától.
 

Szevasztok, tesók és tesinák!

Múltkor olyan jót nevettünk  Mikivel Miklóssal és Márkkal, hogy megjött a kedvem egy újabb bejegyzés írásához. Stratégiai fontosságú pontról fogom osztani az észt, amiért sokan később még hálásak lesznek. Lehet, épp emiatt fogod megtalálni életed szerelmét. Szóval ehhez mérten kérem, hogy kellő komolysággal állj neki az olvasásnak.

Fiúk és lányok között néha előfordul, hogy dolgozni kezd az a bizonyos kémia. Ám a reakciók egészen könnyen leállhatnak, ha hiányzik egy fontos összetevő: a mosoly. Más néven: nevetés. De mondhatnám úgy is: jókedvünk manifesztálódása. Meg vagy döbbenve, milyen szavakat ismerek, mi?

Szerencsére azonban a mosoly nem olyan tényező, amit egy kis ügyességgel ne lehetne előidézni mesterségesen is. Mielőtt elővennéd a gagyi szitkomos nevetéspakkot, fusd át, amit leírtam! Szerintem eggyel kevésbé kínos módszereim vannak a pasik megnevettetésére, mint a nyolcvanas-kilencvenes évek tévéseinek.

1. A meglepetés ereje

Használd ki, hogy nem számít rád! Küldj neki vicces üzenetet kép, gif, videó vagy szöveg formában a lehető legkiszámíthatatlanabb időben, módon, helyen és csatornán. Ebben kiváló segítséget nyújtanak az alkalmazások, ami tuti, hogy ott lapulnak a telefonod menüjében: Instagram, Facebook, Messenger, WhatsApp, Snapchat. Amikor valakit olyan helyzetben/környezetben látsz, ami eltér a hétköznapitól, könnyen elmosolyodhatsz rajta. Arcmaszkos szelfizésre fel!

2. Beszélgess vele

Ja, nem túl 21. századi megoldás – nem is ezt tettem előre –, de hidd el, hogy ez hagyja a legnagyobb nyomot a másik ember emlékezetében. És a telefonod memóriája egyszer be fog telni, vagy lecseréled a készüléked, a fejed mindig a helyén lesz. Olyan nincs, hogy valaki nem szórakoztató, max. olyan, hogy nem tudja, hogy az. Meg kell találnod, mi a közös bennetek, erre a témára kell ráfeküdni!

3. Ismerd meg

Az ember szereti, ha valaki ismeri őt. Gondolj csak arra, milyen jó érzés volt kicsiként, amikor egy felsőbb éves fiú vagy lány rád köszönt vagy a neveden szólított. Valami ilyesmiről van itt is szó. Tanuld meg a szokásait; jegyezd meg, miket szeret. És ha lehetőséged nyílik rá, tudasd vele – nem tolakodva –, hogy végig figyeltél rá. Arra azért ügyelj, hogy ne legyen para, megfigyelő szaga dolognak. Az elég kellemetlen és egyben félelmetes tud lenni.

4. Pozitívan

Ha hiszed, ha nem, a boldogság egy fertőző ”betegség”. Ha te magad változtatsz a viselkedéseden, rengeteg olyan visszajelzést kaphatsz arról, hogy a világ egy szép hely. Mire gondolok pontosan? Ne panaszkodj, légy konstruktív, mosolyogj sokat, és az emberek boldogok lesznek körülötted. Pozitív személyiség = pozitív környezet. Az is jó út lehet a cél felé, ha megtanulsz saját magadon nevetni.

#nevetés, #boldogság, #jókedv,

Soma papa