Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

5 dolog, amit sose mondj egy pasinak

Attól függ, mi a célod...
 

Yo! Yo! Yo! Soma papa a házban!

Senki se legyen most gyászban vagy frászban! (Újabb köszönést loptam VlogOli testvéremtől. Bocsi!) Na, szóval az van, hogy ráakdtam egy videóra, ahol Miklóskáék barátnői azt ecsetelik, hogyan kell levakarni egy pasit. A legmegdöbbentőbb az egészben, hogy nem mondanak hülyeségeket. Sosem gondoltam volna, hogy három kiscsajtól ilyen komplett, összetett anyagot látok valaha. Respect, csajok!

Gondoltam, felveszem a fonalat, amit elengedtek, és összedobok én is egy hasonló irkafirkát. A különbség annyi, hogy nem csak azoknak lesz hasznos, akik le akarnak vakarni magukról valakit. Azoknak is segíteni fog, akiknek épp ellentétes céljuk van: meg akarják tartani a mellettük lévő pasit. A kulcs néhány egyszerű mondatban rejlik. A néhány egyszerű mondat pedig bennetek. Tehát: a kulcs ti magatok vagy.

Ja, és nem csak szerelmi témakörben van hatása ennek a néhány mondatnak. Fiúbarátokat ugyanúgy el lehet velük ijeszteni. Szóval csak óvatosan, és felelősségteljesen használjátok őket. Ha úgy döntötök, hogy használjátok…

1. „Az exemmel…”

Soha, de soha ne meséljetek egy pasinak az exetekről. Garantáltan fel fog állni a szőr a hátán már az „ex” szótól is. Miért? Mert a pasik céltudatosak, türelmetlenek és végtelenül büszkék egyben. Ha elkezditek magyarázni egy barátotoknak, hogy miben volt jó vagy rossz az előző pasitok, azt fogja érezni, hogy a beszélgetéssel nem haladtok előre. Ha pedig a jelenlegi barátotoknak kezditek el részletezni, milyen volt az elődje, csak a büszkeségét fogjátok csorbítani. Legalábbis ezt fogja érezni. A múltbéli kapcsolatok tabuk.

2. „Az a barátod olyan helyes…”

Ha barátként szeretsz egy srácot, már akkor is necces ezt mondani, viszont ha az a srác kicsit többet érez irántad, főben járó bűn. Amikor egy barátod veled akar beszélgetni, akkor nem másokról szóló monológokra kíváncsi. Ez inkább csajosabb téma, mert a srácok között baráti körben is van egyfajta rivalizálás. Ha pedig véletlen a beszélgetőpartnered szerelmes beléd, tőrt fogsz döfni a szívébe. Jobb nem kockáztatni.

3. „Miért nem tudsz olyan lenni, mint…”

A jó öreg összehasonlítás. Inkább csak öreg, mint jó. A korábban említett büszkeség miatt egy srácnak nagyon necces megmondani, hogy miben kéne változnia. Még akkor is, ha nyilvánvalóan igazatok van. Sosem fogja elismerni. Az ilyen hasonlítgatásokra általában élből azt a választ adjuk, hogy „oké, akkor barátkozz vele”. Minden kapcsolat egyedi, felesleges hasonlóságokat vagy különbségeket keresni közöttük.

4. „Szerinted XY csinos?”

Ez az egyik legrosszabb dolog, amit mondhattok. Tudjátok, miért? Mert nincs rá jó válasz. Ha azt mondja, hogy igen, XY csinos; rögtön féltékenyek lesztek. Kezdődik az összehasonlítás megint – mije van annak a lánynak, ami nektek nincs. Ha pedig azt mondja, nem szép szerinte, hazugnak fogjátok gondolni, mert van egy előkészített válasz a saját fejetekben. Szóval ezt a kérdést inkább tartsátok meg magatoknak.

5. „Nem nézem a Holnap tali!-t.”

És igen, már megint beadtam. Ez mind közül a legrosszabb, szégyellje magát, aki ezt kimondja.

#áldás, #békesség,

Soma úr