Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

7 lánytípus a szalagavatókról – te melyik vagy?

Fejest ugrunk a szalagavató-szezonba.
 

Helló-belló, gyerekek!

November van! Tudjátok, ez mit jelent? Kezdődik az, amire minden középiskolás – legfőképp a lányok – vár. A készülődés, táncpróbák, ruhapróbák, cipővásárlás és megannyi szenvedés után egy estére mindenki herceg és hercegnő lehet. Én is iszonyatosan vártam az enyémet, de csak azért, mert legalább volt kifogásom, hogy miért nem tanultam. Azt mondtam feleléskor, hogy táncoltam otthon. :DDDDD

Úgy vettem észre, hogy a csajok eggyel jobban rá vannak pörögve bármire, ami valagszaggató szalagavató, mint mi pasik. Anno a srácokkal bekategorizáltuk őket. Annyit sírtunk a nevetéstől, hogy szerintem a Petőfiben már kajakra kenuzni kellene. Ezek a típusok fix, hogy minden suliban megtalálhatók. Nézz körbe a te osztályban is!

1. Aki vérre megy

Egy lány érzéseivel főbenjáró bűn játszani. Ő az, akire ez nem igaz. Az ő érzéseivel nyugodtan játszhatsz egész addig, amíg az nem veszélyezteti a szalagavatót. Ő tökéletes ünnepet akar, és aki erre kockázatot jelent, azt könyörtelenül likvidálja. Ha kell, kigáncsol a táncpróbán vagy bezár az öltözőszekrénybe. Mindent az osztály érdekében tesz.

2. Aki csak számokat lát

Tánctanár, bankett, kaja, pia, ajándék a tanároknak. Ez mind pénzbe kerül, és valakinek el is kell intézni őket. Általában arra hárul a feladat, aki az osztálypénzt is szedi. Neki az egész felhajtás csak nyűg. Minél közelebb a nagy nap, annál kócosabb és több ránc van az arcán. Nagyon várja a végét.

3. Akit kiemelnek

Madárcsontú leányka. Ha nem kötnél súlyokat a lábára, magától elrepülne. Amikor a tánctanár meglátja, azonnal tudja, mi lesz a feladata. Ő lesz a show tetőpontja, őt fogják a srácok a magasba emelni tánc közben. Az összes lány féltékeny rá. Kivétel nélkül.

4. Aki elesik

Pontosan tudja a koreográfiát. Ezerszer eltáncolta otthon is az egészet. Fejben és gyakorlatban is. Éppen ez lesz a veszte – rágörcsöl a bécsi keringőre. Eljön a nagy nap, több száz ember szeme és kamerája láttára rálép a saját szoknyájára, és kész a baj. Pofára, mint a zsíros kenyér.

5. Cowgirl

Aki country zenére akarja az osztálytáncot. Élete a Cotton-Eyed Joe című szám. Hozza a kalapokat, a cowboy csizmákat és a kockás ingeket. Aztán persze nem az lesz, amit ő akar. Hármat találhatsz, mi erre a reakciója. Persze, hogy megsértődik. Aztán tisztességesen letáncolja a kötelezőt.

6. Akik ugyanazt a párt akarják

Amikor a mindent felemelni képes ember találkozik a felemelhetetlen sziklával. Patthelyzet. Két lány ugyanazzal a pasival  akar táncolni, ennek jó vége nem lehet. Nem is lesz. Az egyik betegségre hivatkozva nem fogja vállalni a fellépést.

7. Aki utálja

Utálja a fényt, utálja a csillagosát; mindent utál, ami szalagavató. Aztán nagy nehezen ráveszi magát, hogy eljöjjön, mert csak egyszer van ilyen az életben… És akkor…  Akkor minden megváltozik. A pasik elájulnak tőle. Egy estére összerakja magát, és ő lesz az osztály legjobb csaja. Senki nem meri megdicsérni, mert tudják, hogy nem akarja ezt az egészet. Ezután az esteután mindenki máshogy néz rá. Titkon mindenki csodálja.

#jóbulit, #szevasztoooook,

Soma papa