Most szól:
Vezeti:
Holnap Tali!

Holnap Tali – Soma blogja

Így írj rá a kiszemeltedre

Itt van pár tuti tipp.
 

Szevasztok, mákos tészták!

Csabi és Heni esetéből láthatjuk, milyen félreértéseket szülhet egy-egy rosszul megválasztott szó vagy mondat. Ők valószínűleg nem olvasnak engem (Szégyelljék magukat!), mert már jó párszor leírtam, hogy milyen módszerekkel tudták volna kezelni ezt – a finoman szólva is tüzes – szituációt, ami kettőjük közt kialakult. Ahogy néztem a szenvedésüket, akkor jöttem rá, hogy valamiről még nem beszéltünk eleget.

Valami olyasmiről, ami a mai világban egyre inkább teret kap. Most nem arról lesz szó, hogy mennyire értek vele vele egyet vagy mennyire nem, mert az nem kérdés. Sokkal inkább preferálom a személyes, közvetlen kommunikációt, mint a chaten való írogatást. Azt hiszem, mindenki ki tudja találni, miért. De a 21. században nem mehetünk el szó nélkül a levelezés modern verziója mellet.

És nem is fogunk! Nem tilthatom meg senkinek, hogy chaten élje a magánéletét, de javasolhatom, hogy ne tegye. Illetve javasolhatnám. De pontosan tudom, hogy milyen egy mai fiatal, én is ilyen voltam. Hagyom, hogy magatoktól jöjjetek rá a dolgokra. Viszont szívesen segítek pár ponttal. Ha már csináljátok, csináljátok rendesen. Let’s go! Nézzük meg, hogyan érdemes ráfirkálni a kiszemeltünkre online!

1. Tanács, kérdés

Nyilva senkire nem fogtok ráírni úgy a kiszemeltjére, hogy egyből a képébe (kijelzőjébe?) vágjátok, hogy mennyire bejön nektek. Nincs az az ember, akit ezután randira hívtak volna. Helyette inkább kérjetek tőle tanácsot. Kérdezd meg tőle, hogy melyik a kedvenc kávézója/étterme/bárja. Mondd, hogy szívesen kipróbálnál valami új helyet. Nem fogja kibírni, hogy ne mondja meg a város legjobbját.

2. Köszönet

Menj el a helyre, amit ajánlott. Pár nappal később pedig dobj neki egy üzit arról, hogy ott jártál, és tényleg nagyon király volt/nem tetszett. Írd meg, hogy mit ittál vagy ettél, és hogy mi tetszett a legjobban. A fő, hogy légy őszinte. Valld be, ha valami nem tetszett. A közös téma már megvan.

3. Újabb tanács

Ideje eggyel személyesebbnek lenni! Néhány nap elteltével írj újra, és kérdezd meg tőle, mit szokott rendelni az adott helyen. Hidd el, jól fog neki esni, hogy érdeklődsz iránta, adsz a véleményére. Ha elmész, mindenképp készíts egy fotót arról, amit vásároltál. Ezzel sokkal ”megfoghatóbb” lesz a történeted. Ja… Mielőtt elfelejtem… Ne magadnak fotózd, küldd is el neki! 😀

4. Hívd el! 

Igen, bátraké a szerencse! Elvégre már egy ideje beszélgettek erről a helyről. És tudod, mit? Nem is kell randinak nevezni a dolgot. Mondd, hogy unatkozol, és nem tudsz mit csinálni. Vagy házit szeretnél írni a kávézóban! Tök jó lenne, ha csatlakozna, mert elég unalmas a dolog egyedül. És nem ér rá egyetlen barátod/barátnőd sem. Miért ne csatlakozna? A kedvenc helyére mész. És ott már jöhet az a rész, amit én annyira szeretek: a szóbeli, közvetlen kommunikáció.

#hajrá, #hajrá, #szevasztok,

Somolay Papovszky