Most szól:
Vezeti:
 

Mencseli Dóra

Budapesten születtem, majd hatéves koromban Piliscsabára költöztünk a családommal. Gimnázium alatt végül újra a fővárosban kötöttünk ki, de a gyermekkoromat sokkal inkább meghatározták az utcánkban álló hatalmas platánfák, semmint a városi forgatag.
Amióta az eszemet tudom, vonzott a skandináv kultúra, ezért az érettségi után Dániában tanultam tovább, innen pedig Hollandiába is elkeveredtem egy időre, aztán megtalált a Petőfi rádió gyakornoki lehetősége, és a Kutúrfitnesz című műsor. Ez annyira beszippantott, hogy végül haza költöztem, így lassan nyolc éve már, hogy a rádió része az életemnek. Szerkesztőként sok zenei műsorban dolgoztam már, riporterként pedig lehetőségem volt több külföldi előadóval is interjúzni. Soha nem éreztem azt egy hosszabb munkanap után, hogy már nem bírok több hangot befogadni, amikor csak lehet szól a fülemben valami. Órákon át tudok kutatni új zenék után, és ezen a téren nem változott a skandináv előadók iránti érdeklődésem. Legyen az dán minimal techno, vagy svéd indie rock, nekem jöhet!
És ha már zene, egyértelmű, hogy a koncertek, és a fesztiválok különösen kedvesek a számomra. Van valami varázsa annak, amikor megszűnik a külvilág, és az ember együtt él át valami nagyon személyeset a színpadon játszó előadóval, és az őt néző tömeggel. Talán ezért is lett ekkora szerelem a rádiózás, mert valami hasonló élményt ad, mint egy jó koncert.