Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 11:26

The Anahit

Jelölések:

Az év elektronikus zenei előadója

A pillanatmegörökítő elektronikával kísérletező The Anahit 2017-ben Csányi Rita szóló projektjeként indult, majd londoni zenei tanulmányai után hazaköltözve zenekart alapított és több tehetségkutató versenyt megnyerve egyre ismertebbé váltak hazánkban. 2019-ben a Veszprémi Utcazene Fesztivál versenyzői közé is beválasztották a zenekart, ahol dalaik akusztikus átdolgozását zongora, handpan és fuvola kísérettel adták elő, ezzel el is nyerték a két külföldi és egy hazai szakemberből álló szakmai zsűri első díját. Dolgoztak együtt a brit zenész és producer Anatuval, akivel két dalt is írtak, ezek közül a 2019 szeptemberében debütáló Lonely című daluk felkerült az európai rádiók játszási listájára is.

2019 decemberében lehetőségük volt a Halott Pénz előzenekaraként több ezer ember előtt játszani a Lauber Dezső Sportcsarnokban Pécsett, valamint a Papp László Arénában Budapesten. 2019-ben a Hangfoglaló Program és az NKA által meghirdetett induló zenekari pályázat 25 díjazottja közé is bekerült az együttes. 2020-ban a szakma a 15 legexportképesebb hazai zenekar közé választotta a zenekart, így felkerült a HOTS Shortlistre.

A The Anahit számára a 2020-ban három részletben megjelent Let Me Inject You with My Sins című lemez egy korszak végét jelentette. 2021 áprilisában indultak el egy teljesen új úton 2070 című dalukkal, amit a Don’t Touch My Hair című szám követett. A Limited Edition című szerzeményük pedig egy újabb jelzés volt, hogy a zenekar háta mögött hagyta a melankóliát, és sokkal poposabb, vidámabb, könnyebben befogadható vizekre evezett.

A 2021-es év több jelentős eseményt is tartogatott a zenekar számára: 2070 című számuk felkerült a Telekom Electronic Beats 2021 legjobb magyar zenéit összeválogató playlistjére, I Want Your Ice Cream című számuk révén pedig a szakma nemzetközi nagyágyújaival volt lehetőségük együtt dolgozni. A számról elmondható, hogy egy igazi, nemzetközi vizeken átívelő szerzemény: a holland Kéwork és a lengyel Andrzej Jaworski közreműködésével készült, az utolsó simításokat pedig a brit sztárproducer, Steve Dub (The Chemical Brothers, The Prodigy) végezte.

2021 őszén az együttes megjelentette első magyar nyelvű dalát, a Tériszonyt, amellyel kicsit megtörte az elmúlt időszakban rá jellemző poposabb irányt, és visszatért melankolikusabb gyökereihez.

INSTAGRAM

FACEBOOK