Most szól:
Vezeti:
×

NYERJ PETŐFI RÁDIÓ ÉS M2 PETŐFI TV EXKLUZÍV AJÁNDÉKCSOMAGOT!

A nyereményekért nem kell mást tenned, mint velünk játszani!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció után, a belépést követően nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, 2020. június 18. 15:00 és augusztus 13. 23:59 között. Minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében, a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

A szavazás játékszabályzata IDE KATTINTVA érhető el.

2020.06.17 Szerda . 06:29

Marsalkó Dávid

Jelölések:

Az év férfi előadója

Országosan is sikeres pécsi teniszezőként egyetemi évei alatt kezdett zenei önmegvalósításba. A Led Zeppelin és Frank Zappa szeretetét otthonról hozta - fotóművész édesapja nagy rajongója a folyamatosan kísérletező zenéknek - Notorious B.I.G. és a Beastie Boys egyedi világát, pedig már ő fedezte fel magának.

A pécsi közgázon megszülető első demók után, a Fogyasztás előtt felrázandó című lemezre már többen felkapták a fejüket. A blues és rock hangminták, valamint a szórakoztató dumák kiemelték a földalatti mezőnyből a saját bevallása szerint a rappelést elsősorban hiányos énektudása miatt választó Red Pittet. Az albumhoz forgatott első Halott Pénz-klip - az Angard - sikere pedig épp időben érkezett, hogy Dávid összetépje csak oda szóló repjegyét Londonba, a Feneked a gyengém pedig minden korábbinál nagyobb ismertséget és fesztiválfellépéseket hozott.

Néhány évvel ezelőtt még úgy gondolta, nincs keresnivalója az országban, és inkább tovább áll, de szerencsénkre az utolsó pillanatban elkezdtek működni a dalai, és Marsalkó Dávid visszatolta a bőröndjét a szekrénye aljába. A Halott Pénz név ma már nem egyedül őt takarja, hiszen zenekarral járja az országot, és olyan generációs himnuszokat hoznak évről évre, mint a Valami van a levegőben, az Ugyanúgy hallasz, vagy a Darabokra törted a szívem.

Marsalkó Dávid Tavaly a Halott Pénzzel elnyerték az Év Zenekara címet - és ők voltak azok is, akik fergeteges nyitófellépéssel alapozták meg a díjátadó gála hangulatát.

 

INSTAGRAM