Most szól:
Vezeti:
×

NYERJ PETŐFI RÁDIÓ ÉS M2 PETŐFI TV EXKLUZÍV AJÁNDÉKCSOMAGOT!

A nyereményekért nem kell mást tenned, mint velünk játszani!

REGISZTRÁLJ ÉS SZAVAZZ!

Szavazni csak egyszeri regisztráció után, a belépést követően nyílik lehetőség. Egy alkalommal az összes kategóriára szavazni kell. A szavazás minden nap 00:00-tól 23:59-ig tart, 2020. június 18. 15:00 és augusztus 13. 23:59 között. Minden nap egyszer szavazhattok! A szavazás tisztasága érdekében, a rendszer rögzíti a felhasználó IP címét.

A szavazás játékszabályzata IDE KATTINTVA érhető el.

2020.06.17 Szerda . 06:54

Rácz Gergő

Jelölések:

Az év férfi előadója

Rácz Gergő  11 évesen kezdett el gitározni  - és négy évre rá már meg is nyerte az Országos Zeneiskolai Gitárversenyt. 1995-ben vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klasszikus gitár szakára. Töb zenekarban is játszott , első saját szerzeményét a Park (Rácz Gergő, Fenyő Dávid, Pálmai Viktor, Révi Sándor, producer: Fenyő Miklós) formációval rögzítették lemezre.

1997-ben alakult meg a V.I.P (tagok: Rácz Gergő, Rakonczai Viktor, Rakonczai Imre, Józsa Alex), amely  az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóját nyerte meg. A  dublini döntőn végül 39 ponttal a 12. helyet érték el a Miért kell, hogy elmenj? című dalukkal. A négy nagylemez után 2001ben oszlott fel.

Gergő más műfajban is megmutatta tehetségét: a Full Moon acapella együttessel (tagok: Rácz Gergő, Wodala Barnabás, Molnár Gábor, Mészáros Tamás, Németh Miklós Gergő ) 2005-ben nemzetközi acappella versenyt nyertek. Nemzetközi turnékon utazták be Európát és Ázsiát. Itthon az It can’t be over című daluk hozott ismertséget nekik a Dal 2014-ben.  Gergő a dalnak társszerzője és hangszerelője, valamint a produkció művészeti vezetője volt.

Rácz Gergő 2006-ban jelentkezett először szólóalbummal. Címadó dala, a  Bennünk a világ hamarosan nagy sláger lett.

Gergő dalszerzőként több slágert is jegyez:  Rakonczai Viktorral közösen rengeteg slágert írtak a legnépszerűbb hazai előadóknak. Őlk a szerzői  Wolf Kati Szerelem miért múlsz? című dalának, amellyek Kati 2011-ben a dortmundi Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte hazánkat.

Idén a Dal 2020-ban  Orsovai Renivel a Mostantól című dallal arattak hatalmas sikert, megnyerve a fődíjat - és ezzel a Petőfi Zenei Díj 2020 Az év Dala címét is. 

 

 

YOUTUBE

INSTA

FACEBOOK