Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:30

Nagy Barnabás

Jelölések:

Az év férfi előadója

Nagy Barnabás énekes, gitáros, dalszerző, a The Pontiac zenekar frontembere. Sokáig vízilabdázónak készült, majd egy tinédzserkori házibuli másnapján teljesen véletlenül kezébe akadt egy rossz akusztikus gitár és nem volt visszaút: végérvényesen beleszeretett a zenélésbe.

A blues alapoktól a dallamos rock irányába tartó The Pontiac zenekar 2017-ben alakult. Még ebben az évben megjelentették első lemezüket, a Morning Rain című EP-t, majd 2018-ban bekerültek a Hangfoglaló Program 20 kiválasztott induló előadója közé. A Program támogatásával 2019 elején rögzítették első nagylemezüket a SuperSize Recording stúdiójában, Dexter hangmérnöki felügyelete mellett. A nagylemez Are You Ready Now? címmel – a GrapefruitMoon Records gondozásában – 2019. május 3-án debütált.

2020. nyarán a pandémia miatt 4 dalos, közönség nélküli felvételt jelentettek meg, benne három sosem hallott új dallal – melyek ekkor még angol nyelven születtek. 2020 októberében debütált első magyar nyelvű daluk, a Csak Egyetlen Lámpa Ég, amely kicsit édes-bús hazai ízeket hordoz, de az összkép változatlanul tükrözi a csak a zenekarra jellemző, „pontis” életérzést. A számot decemberben egy kétdalos kislemez, a Szél/Lebegés követte. 2021 áprilisában új klipet hoztak ki Az lenne csak szép című dalukhoz, amely a Petőfi Rádió toplistájára is felkerült. Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock alapokra építkező csapat két évvel a bemutatkozó anyag megjelenése után váltott át az anyanyelvű dalokra, részint az énekes-szövegíró Nagy Barnabásnak köszönhetően, aki a pandémia első hulláma alatt merült mélyebbre a hazai alter világában. Ahogyan korábban fogalmazott, valahogy átkattant az agya, és azóta csak magyarul születnek meg benne a szövegek.

2021 októberében a zenekar Jöhet velünk bárki címmel bemutatta második nagylemezét, melyen már csak magyar nyelvű dalok szólalnak meg.

INSTAGRAM

FACEBOOK