Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:33

Szakács Gergő

Jelölések:

Az év férfi előadója

Szakács Gergő 2011-ben kezdte zenei tanulmányait a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán, később pedig több országos tehetségkutató műsorban is részt vett. 2013-ban indította el saját youtube csatornáját, amelyen ismert dalok feldolgozásait adta elő. Előadásainak olyan sikere volt, hogy még James Arthur (az angol X-Faktor nyertese) is megosztotta saját oldalán őket. 2015-ben a Dal című műsorban bekerült a legjobb 30 dal közé Ősz utca című művével, melynek nem csak előadój volt, de zenéjét is ő szerezte. Zeneszerzőként több ismert előadóval dolgozott együtt, ő írta a Wellhello Retúrjegy című számát, de Pápai Joci és Takács Nikolas is neki köszönheti több slágerét is. A Hősökből ismert Osváth Gergely Menthával 2016 nyarán közös projektbe kezdtek, Sounda nevű formációjuk egyik legismertebb száma a Minden éjjel lett.

2018-tól az egyik legfelkapottabb hazai zenekar, a Follow The Flow frontembere lett. Az együttes Gergővel nyerte el végleges formáját, és azóta olyan többtízmilliós nézettségű, slágerlistákat vezető dalokat írtak együtt, mint a Nem tudja senki, a Maradok távol, vagy az Anyám mondta.

Gergőnek több szóló dala is megjelent már, a 2021-es évben például az introvertáltak himnuszának kikiáltott Elkezdem című szám, vagy az Aktív Magyarország kampányához készült Indulj el című dal, amely Magyarország legszebb tájaira és a természetjárás örömeire hívja fel a figyelmet. Gergő olyan koprodukiciókban is részt vett, mint a Red Bull Pilvaker, vagy a a Diazzal és Fura Csé-vel készített Két oldalú minden érem című dal, melyet a Magyar Olimpiai Bizottság megbízására készítettek. „Tíz évembe telt, amíg elértem egy látható szintre a zeneiparban. A sportolói sikerek is sokéves, évtizedes munka, küzdelem eredményei. A küzdés az élet minden aspektusában tetten érhető, ezt az érzést próbáltuk áthozni a dalban” – nyilatkozta Gergő a dal kapcsán.

INSTAGRAM

FACEBOOK