Most szól:
Vezeti:
 
 
2022.01.06. Csütörtök 10:36

Vitáris Iván

Jelölések:

Az év férfi előadója

Vitáris Iván a ’60-as ’70-es évek zenei irányzatát a 21. századba átültető, külföldön is sikereket arató Ivan & The Parazol együttes énekes-frontembere.

Viszonylag korán, már gimnazista évei alatt megalapította az Ivan & The Parazolt. Céljuk nem az időutazás, hanem a régebbi értékek újraértelmezése volt, stílusukat alapvetően a '60-as, '70-es évek zenei világának és a kortárs irányzatoknak az ötvözése határozza meg. Az időközben 10 éves fennállását ünneplő zenekarról elmondható, hogy gyakorlatilag megalakulása óta kettős identitással bír: egyszerre nemzetközi és hazai- hiszen már első EP-jükön is volt magyar nyelvű dal.

A főként angol nyelvű dalokat író zenekar 2012-ben megnyerte a Hard Rock Rising nemzetközi tehetségkutató magyar döntőjét, majd 2014-ben az induló Nagy-Szín-Pad! verseny első évadában második helyezést ért el. Még ugyanabban az évben Together című számuk volt a Sziget Fesztivál hivatalos himnusza, ami jelentős hazai és nemzetközi publicitást hozott a zenekar számára. 2016-ban a groningeni Eurosonic showcase fesztivál egyik magyar fellépői voltak.

Az elmúlt évtizedben példaértékű karriert befutott Ivan & The Parazol 2021-ben megjelent ötödik nagylemeze négy angol nyelvű album után végig magyarul szól, a Budai Pop című anyaghoz ráadásul egy könyv is tartozik, amelyben szépírók novelláiban elevenednek meg az új dalok. A lemezen található dalszövegek nagy része Iván munkáját dicsérik, aki énekes és frontemberi pozíciója mellett az együttes dalszövegírójaként is tevékenykedik.

INSTAGRAM

FACEBOOK